Benitez mener han har oppskriften for hvordan Liverpool kan nå semifinalen

Få kjenner Real Madrid så godt som den tidligere Liverpool-manageren.

11. apr 2021 kl 22.29Einar Kvande

Tidligere Liverpool-manager Rafael Benitez mener at Anfield-klubben fortsatt har en reell mulighet til å nå semifinalen i Champions League, selv om de røde tapte bortekampen mot Real med 3-1.

Benitez mener at tålmodighet og intensitet blir nøkkelord for Liverpool skal det bli avansement.

– Slik oppgjøret står nå vil Liverpool være tilbake i kampen om de scorer et mål, selv om det først skulle komme etter en time, uttaler Benitez til Mirror.

– For meg ligger nøkkelen i at Liverpool-spillerne ikke blir engstelige. De må håndtere redselen for å bli slått ut, og ikke forhaste seg. De må holde konsentrasjonen og være fokuserte. Disse kvalitetsspillerne vil gjøre et mål.

– Men Liverpool må holde buret rent, og de må være mer aggressive på Anfield, og spille med større intensitet over 90 minutter enn de gjorde i Madrid.

– Dessverre har de ikke noe publikum som støtter dem denne gangen. Det er min erfaring at supporterne har vært en enorm faktor på Europacup-kvelder. Jeg tror ikke noen kan nekte for det. Det har vært en av grunnene til suksessen. Det er 100 prosent sikkert. Nå må drivkraften komme innenfra.

Må legge press på Casemiro

Benitez mener det er vanskelig å finne svakheter i dette Real Madrid-laget. Men han føler at Liverpool ikke spilte opp mot sitt beste i Spania. 

– Real Madrid er et balansert lag. Casemiro gjør det veldig bra for dem. Han bidrar til at Toni Kroos og Luca Modric får frie roller. For å vinne fotballkamper trenger du balanse. Han gjør at sidebackene kan være med fremover. Jeg er ikke i tvil om hans kvaliteter selv om de mangler Sergio Ramos og Raphael Varane, men Liverpool satte ham ikke under press heller.

– Liverpools sidebacker, og Mo Salah og Sadio Mané, har det i seg å kunne skape problemer for Real Madrid i returkampen, dersom de spiller med høy nok intensitet.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]