– Zidane kan komme til å spille med fem mann bak

Rafael Benítez tror franskmannen kan la seg friste til å legge om systemet.

14. apr 2021 kl 12.17Arild Skjæveland

Da Liverpool møtte Real Madrid på Estadio Alfredo di Stefano forrige uke, spilte hjemmelaget i en 4-3-3-formasjon, med offensive Lucas Vazquez på høyreback.

Nå er også Vazquez skadet. Det kommer i tillegg til klubbens førstevalg på høyreback, Dani Carvajal, og midtstopperparet Raphael Varane og Sergio Ramos.

Rafa Benítez har vært manager for både Liverpool og Real Madrid, og vet litt av hvert om å spille kvartfinale i Champions League. Han tror Zinedine Zidane kan la seg friste til å legge om systemet for denne kampen.

– Vi må ikke glemme muligheten til at Zinedine Zidane vil spille med fem bak, slik han gjorde mot Atalanta i forrige runde. Han mangler så mange spillere at han kanskje vil være er komfortabel med en femmer bak, for å unngå problemene med kommunikasjonen mellom forsvarsspillerne, sier Benítez til The Telegraph.

Dersom Zidane går for fem bak, må Liverpool være forberedt på det, sier Rafa.

– Om han bruker fem bak, er det enda viktigere at Liverpool har en klar plan for hvordan de skal angripe mot de spillerne og utnytte situasjonen, sier han. 

Mener Salah er nøkkelen

Alvaro Odriozola kan komme inn i Vazquez sitt skadefravær.

– Odriozola har ikke spilt så mye fotball for Real, så dersom Zidane bytter spillere, må Liverpool sette dem på prøve og presse dem. Du må få dem til å spille, for forståelsen dem i mellom vil kanskje ikke være den samme.

Han tror Salah kan bli en nøkkel.

– Planen må være en laginnsats, men Mohamed Salah er den som har kvaliteten og roen foran mål til å være forskjellen. Dersom en sjanse kommer, så vil du at det er han som skal få den. I situasjoner der spillere kanskje føler seg presset og forhaster seg, er han en som er ganske presis foran mål.

Benítez tror Real Madrid er glade for at de i kveld spiller foran at tomt Anfield.

– Jeg er 100 prosent sikker på at at Real vil ha Liverpools tidligere comeback i tankene. Liverpool vant Champions League for to sesonger siden, og det vil være i hodene til noen Real Madrid-spillere at dette er en veldig skummel kamp, selv med alle problemene i år.

Liverpool - Real Madrid spilles kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]