Myndighetene vil regulere engelsk fotball etter Super League-fiaskoen

Vurderer lovgivning for å forsikre seg om at noe lignende ikke vil skje igjen.

17. mai 2021 kl 22.42Øystein Tronstad

The Times skriver at Nigel Huddleston, minister for sport og turisme, vurderer en uavhengig regulering av engelsk fotball. Det skal være snakk om å gå bort fra den «tradisjonelle pyramiden» med FA, Premier League, EFL og grasrota.

Dette har kommet i vinden som en følge av European Super League-fiaskoen, hvor statsminister Boris Johnson blant annet var aktivt på banen og gikk hardt ut mot lanseringen. Den tyske modellen (50+1) har blitt diskutert, i tillegg til nye lover og reguleringer.

Minister Huddleston sier:

– Vi ser på alle muligheter. La oss være tydelige. Vi ønsker ikke at ESL skal fortsette, og vi ønsker ikke at det skal komme tilbake. Kanskje vi ikke må regulere. Kanskje det holder med vilkår i Premier League-kontrakten. Men vi vil jobbe med fotballen her i England for å sørge for at det ikke skjer igjen.

Blant dem som jobber for en uavhengig regulator er profilene Jamie Carragher, Gary Neville, Rio Ferdinand og Gary Lineker. Det skal forhindre klubber om å handle utelukkende etter ønsket om egen profitt, og for eksempel opprette en egen superliga.

– Det er en klar melding fra parlamentet men viktigst av alt, fra fansen, og det vil være en modig gruppe klubber som vil stå frem og foreslå noe slikt igjen. Jeg tror ikke at det kan bli tydeligere. Du må lytte til fansen, sier Huddleston som for tiden jobber med å fylle arenaene til neste Premier League-sesong starter 14. august.

– Jeg håper at vi klarer det og at vi får full kapasitet snart, men det avhenger av en rekke variabler. Det er målet vårt og har vært det hele veien.