Klopp glad for å ha skjebnen i egne hender, men tre vanskelige kamper gjenstår

West Bromwich, Burnley og Crystal Palace høres kanskje ikke ut som den verste innspurten, men kampene må vinnes, og to av dem er på bortebane.

14. mai 2021 kl 08.42Einar Kvande

Jürgen Klopp følte at hans første seier på Old Trafford kom på riktig tidspunkt, og Liverpool-manageren mener at 4-2 seieren i går kveld var veldig fortjent.

Vertene tok en tidlig ledelse etter et selvmål av Nat Phillips, men Diogo Jota hælflikket inn utligningsmålet etter strålende forarbeid av nettopp Phillips, og så headet Roberto Firmino Liverpool i ledelsen like før pause. Like etter pause var samme mann frampå igjen, og da hadde Liverpool-kontroll på kampen.

Men etter at Marcus Rashford reduserte for United var Liverpool ute å kjøre en periode. Heldigvis kontret Mohamed Salah inn Liverpools fjerde mål i hektiske sluttminutter. Dette var egypterens 30. mål for sesongen, og hans mål nummer 21 i ligaen.

– Alle fotballkamper er forskjellige. Dersom forsvarsrekka gjør feil skyldes det som regel at de er blitt presset av motstanderen. Jeg syntes vi spilte en god kamp. Vi var bedre i kveld, og vant kampen. Vi skapte en del problemer for dem, og det var grunnen til at vi vant kampen, konkluderte Klopp under pressekonferansen etter matchen på Old Trafford.

– I starten av kampen måtte vi omstille oss til en del ting. De forsøkte å spille rundt oss på vingene, og vi reagerte ikke raskt nok på det, og derfor slapp vi inn målet. Men så omstilte vi oss til dette. Du kan bare skape sjanser om du spiller god fotball, og det gjorde vi. Vi ledet 2-1 til pause. Dødballen i forkant av det andre målet var meget god. Vi gjorde det vi måtte. 

– Manchester United hadde sitt system, som de forsøkte å benytte, både i forsvarsrekka og på midtbanen. De er utrolig sterke, men dersom du er fleksibel kan du i det minste skape problemer for dem. Og vi var fleksible på midtbaen og i angrepet. Pasningsspillet i angrep ble bedre og bedre, så vi spilte en god kamp. Vi klarer ikke å avgjøre kamper som dette tidlig hver gang, og spesielt ikke mot United. Så vi måtte kjempe til siste slutt, men hvem bryr seg om det nå? Vi tok seieren, så alt er bra.

Tar en kamp om gangen

Etter gårsdagens seier har Liverpool Champions League-skjebnen i egne hender. De røde er fire poeng bak Chelsea og seks poeng bak Leicester med en kamp mer igjen å spille, og siden de to rivalene skal møtes innbyrdes er nå alt opp til Liverpool-spillerne selv.

– Det fine er at vi alltid spiller for å vinne kampene, det er bare at dere ikke har sett det for ofte denne sesongen. Det er mer vårt problem enn deres! Men vi trenger ikke forandre vår tilnærming til dette. Det eneste vi kan gjøre for å komme med i Champions League er å vinne alle våre kamper. Det eneste som er endret i forhold til dette etter i går kveld er at seieren betyr at vi vil klare det om vi vinner våre tre gjenværende kamper. Bortsett fra det har det vært klart i ukesvis hva vi må gjøre. Akkurat derfor føltes de to uavgjortkampene mot Leeds og Newcastle, hvor vi slapp inn mål i sluttminuttene, som tap.

– Jeg vet at supportere, journalister og mange andre tenker at nå har vi slått United, og nå er det bare West Bromwich i neste kamp, og slike ting. Men vi tenker heldigvis ikke slik. West Bromwich har hatt en meget god andre halvdel av sesongen. Det har selvsagt vært vanskelig for dem, men de var nær å holde seg oppe, og de har spilt en del veldig god fotball. De vil nå spille helt uten press, så da kan alt skje. Vi tar dette kamp for kamp. I kveld var vi gode nok til å vinne kampen, og på søndag må vi være gode nok til å vinne den neste. Dette hadde vært veldig kult.

Klopps første seier på Old Trafford

Klopp var veldig klar over det faktum at dette var hans første seier på Old Trafford.

– Jeg likte timingen. Vi har vel aldri trengt en seier her så mye som i kveld, og vi klarte det. Jeg visste det var veldig vanskelig. Det er grunnen til at det tok så lang tid før den første seieren kom. Men jeg synes denne seieren var veldig fortjent. Vi vant meget fortjent mot et lag i form.

– Jeg er veldig, veldig godt fornøyd med måten vi spilte på. Vi hadde noen vanskelige perioder i kampen, men vi kom oss gjennom dem, og da får du som regel et godt resultat. 

– Når du klarer å sette dine egne sjanser og samtidig håndterer tilbakeslagene du får i kampen, som scoringen vi slapp inn og straffesparket vi ikke fikk, og frisparkene du ikke får og slike ting, så er du på god vei til å vinne en fotballkamp, konkluderte Klopp.