Konate vil være med Liverpool fra dag en av preseason etter at Frankrike røk ut av U21-EM

Den kommende Liverpool-stopperen, Ibrahima Konate, var negativt involvert da Nederland vant kveldens kvartfinale med en scoring like før overtiden var slutt.

31. mai 2021 kl 19.56Einar Kvande

Kaptein Konate spilte til høyre av Frankrikes to midtstoppere i kveldens kvartfinale i Budapest, med lagkamerat Dayot Upamecano til venstre for seg. Konate lå gjennom hele kampen dypest av de to, og hadde ansvaret for å sette linja.

Frankrike tok ledelsen etter 23 minutters spill, da Upamecano fikk stå helt umarkert og heade et hjørnespark kontant i mål. Frankrike var det førende laget før pause, mye takket være det gode forsvarsspillet til stopperne.

Venstrebacken til Frankrike, Maouassa, opphevet offsiden og en noe overrasket Boado fikk sette ballen i mål etter 51 minutter. Nederland var mer med på notene i begynnelsen av andre omgang, men Frankrike fikk mer og mer kontroll etter hvert.

Derfor kom det som et sjokk at Konate var negativt involvert da Nederland avgjorde kampen ti sekunder før de tre tillagte minuttene var over. Det var nemlig han som opphevet offside en meter bak midtstreken i sluttsekundene, slik at Nederland fikk kontret inn seiersmålet da Boado satte inn sitt andre mål for kvelden.

Selv om Konate vil stå igjen som syndebukk i denne matchen, så demonstrerte han i løpet av kampen enestående fysikk, ro og godt overblikk, og ikke minst god fart.

Nå vil 22-åringen få en seks uker lang sommerferie før Liverpool-troppen starter sin preseason den 12. juli.

17:12: Er raskt på pletten og rydder opp i eget felt

18:12: Mottar ballen fra Upamecano, og slår den umiddelbart tilbake til stopperkollegaen

20:45: Det blir spilt inn bak Konate, og Nederland skaper kampens første store sjanse. Frankrike redder på streken.

25:54: Header en ball ut av eget felt

29:32: Spiller frem til medspiller

31:16: Klarerer i eget felt ved å sparke ballen høyt til værs.

36:22: Spiller fremover i lengderetningen.

36:32: Slår høyt ut mot venstre, bommer med pasningen og ballen går over sidelinja

39:30: Klarerer i eget felt.

41:06: Kluivert lurer seg inn bak ryggen på Frankrikes stoppere, men er i hårfin offside når han skyter over fra god posisjon.

45.00+1:23: Mottar ballen fra Upamecano, og spiller den videre til høyrebacken.

48:06: Spiller tilbake til Meslier

49:12: Er helt oppe ved midtstreken og setter inn en takling

49:57: Blokkerer et skudd inne i eget felt. Bare noen sekunder senere utligner Nederland

62:45: Stopper et fremspill

63:25: Spiller ut til høyrebacken.

64:43: Går i en hodeduell. Går i kroppen på motspiller, og ballen går over begge spillerne

68:26: Fører ball fremover, og finner en medspiller med en pasning i lengderetningen.

90:00+1:40: Vinner en hodeduell

90:00+2:45: Opphever offsiden når Nederland gjør sitt vinnermål ti sekunder før overtiden er over.