Vil sikre seg Konate før U21-EM

Derfor har Liverpool det travelt med å signere RB Leipzig-stopperen.

26. mai 2021 kl 12.26Mari Lunde

Liverpool håper å sikre seg Ibrahima Konate før U21-EM sparkes i gang neste uke, melder Chris Bascombe i The Telegraph. 22-åringen er en del av Frankrikes tropp i turneringen, og deres åpningskamp mot Nederland spilles allerede på mandag.

Et formelt bud på RB Leipzig-midstopperen, som vil trigge utkjøpsklausulen på 35 millioner pund, forventes de neste dagene.

Avgjørelsen skal nå ligge hos spilleren, som opplever interesse fra andre klubber i tillegg til Anfield-klubben, men de røde ligger an til å vinne, melder Bascombe.

I går skrev Fabrizio Romano at Konate allerede har fullført den medisinske testen.

Vil ikke presse van Dijk

En av grunnene til at Liverpool ønsker å hente Konate så fort som mulig skal være at Virgil van Dijk skal få en mer behagelig vei tilbake i laget. Selv om nederlenderen håper å være tilbake for fullt i pre-season, ønsker ikke klubben å gjøre noe forhastet så lenge det finnes andre alternativet. Det er også usikkert hvor Matip og Gomez vil være i sin rehabilitering ved starten av neste sesong, så akkurat hvem som blir Konates stopperpartner i august er fortsatt usikkert.

Bascombe melder forøvrig at Klopp ikke kommer til å være veldig aktiv i overgangsvinduet denne sommeren, men gjøre små justeringer. Liverpool ønsker å ha handlet ferdig før pre-season.