Bekreftet: Ibrahima Konate er klar for Liverpool

Liverpool bekrefter at de har hentet midtstopperen Ibrahima Konate (22) fra RB Leipzig.

28. mai 2021 kl 14.01Jens Bessesen

Liverpool FC har nå kommet med bekreftelsen alle har ventet på: Ibrahima Konate er Liverpool-spiller. Den 22 år gamle midtstopperen er kjøpt fra RB Leipzig og kommer til å slutte seg til de røde så snart han er ferdig med U21-EM sammen med Frankrike. 

Ifølge en rekke journalister tett på klubben har Liverpool betalt utkjøpsklausulen på 36 millioner pund for å sikre seg stortalentet. Han skal ha skrevet under på en femårskontrakt. 

Kommer 1. juli

Liverpool FC skriver på sine nettsider at Konate vil slutte seg til klubben 1. juli, forutsatt at han får arbeidstillatelse. Konate har uttalt seg til klubbens nettsider, og sier han er meget fornøyd med å ha skrevet under for Liverpool.

– Akkurat nå er fokuset på U21-EM med Frankrike, men etter denne turneringen vet jeg at jeg kommer til et av de beste lagene i verden, og det gir meg en veldig god følelse, sier han.

– Jeg har jobbet hardt i mange år for å komme hit, men jeg vil si takk til alle i RB Leipzig og alle jeg jobbet med der - trenere, lagkamerater, ansatte og supporterne, sier han.

– Dere hjalp meg med å vokse i løpet av tiden min der, og jeg ble ikke bare en bedre spiller, men en bedre person, og det vil jeg alltid være takknemlig for, sier Konate.

Klopp fornøyd

Jürgen Klopp sier han er veldig fornøyd med å ha sikret seg Konate, og forteller at han lenge har hatt sans for spilleren - helt siden han spilte for Sochaux. 

– Etter problemene vi har hatt på midtstopperplass denne sesongen, var det ingen tvil om at vi måtte styrke den delen av laget. Men først må jeg si at jobben Nat, Rhys og Ozan gjorde var fantastisk og utrolig bra, sier Klopp til liverpoolfc.com

– I Ibrahima har vi signert en spiller som vil bidra med enda mer kvalitet. De fysiske egenskapene er veldig imponerende. Han er rask, sterk og god i lufta, sier han. 

Konate har spilt over 90 kamper for RB Leipzig, og selv om han har hatt noen langtidsskader har han fått spille mye i ung alder. 

– Jeg er sikker på at vi har signert en spiller som kan spille for oss med en gang, men han er 22 år gammel og har rom for forbedring fordi han har et enormt potensial. Jeg vet at han er ivrig etter å jobbe for å bli en enda bedre fotballspiller, sier Klopp. 

– For meg er det veldig spennende, fordi jeg har sett hvor god han allerede er. Jeg ser frem til å jobbe med han når han slutter seg til oss i oppkjøringen, sier Klopp. 

Stort talent

Helt siden slutten av mars har det vært kjent at Konate står øverst på Liverpools ønskeliste når det gjelder ny midtstopper, og i starten av mai kunne flere journalister meldte om at overgangen nærmet seg. 

Konate, som fylte 22 år denne uken, ser ut til å ha alle egenskapene som skal til for å passe inn i Klopps spillestil, og han sammenlignes med Virgil van Dijk. Franskmannen beskrives som den beste av en rekke gode stoppere i 20-års-alderen.

Konate er hele 194 centimeter høy og er kjent for å ha stor toppfart og å være god med ballen.

Skadeutsatt?

Det eneste ankepunktet virker å være skadene som har plaget ham de siste sesongene. Det har kun blitt 20 ligakamper de to siste sesongene. Men om vi skal tro ekspertene er det ikke grunn til bekymring.

Transfermarkts oversikt over stoppergigantens skader viser at han har hatt åtte skadeavbrekk siden 2017/18-sesongen.

Det er imidlertid bare fem av de avbrekkene som har resultert i at franskmannen ikke har vært tilgjengelig til kamper. «Torn Muscle Fibre», som holdt ham ute et helt år, omhandler bare en skade i hofteregionen.

Konate har altså hatt tre forskjellige skader siden 2017, skriver skribent Anna Woodberry.

I juli opererte han iliopsoas-muskelen i hoften som ga ham vedvarende problemer forrige sesong, og siden den gang skal han ikke ha hatt noe problemer med hoften.

Ankelskaden han pådro seg rundt årsskiftet er ganske alvorlig, men skal også være vanlig i fotballen. Van Dijk hadde en tilsvarende skade før overgangen til Liverpool, som aldri har plaget ham siden. 

Selv om skadehistorikken til Konaté kan se skummel ut ved første øyekast virker det som om han har kommet seg forbi de verste problemene. Liverpools eksperter har garantert tatt dette i betraktning dersom Michael Edwards og co bestemmer seg for å hente stoppertalentet. 

– Prisen er «fair enough»

Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer Bundesliga for Viasat, mener Konate er er enormt talent.

– Han har et enormt potensial. Når han er i form er han en utrolig god forsvarsspiller, og bedre enn makkeren Upamecano, sa han til liverpool.no for noen uker siden.

Sundet mener den angivelige prislappen på drøyt 35 millioner pund høres ut som en grei sum.

– Det er ganske mye for en forsvarsspiller, men ikke så mye hvis du får verdens beste. Prisen er «fair enough», sier Sundet.

Konate regnes som et av verdens største stoppertalenter. Han er stor og sterk og samtidig meget hurtig, i tillegg til å være god med ballen. Men en stor utfordring har vært skadeproblemene.

– I tillegg til det fysiske er han god til å lese spillet, og han er veldig god med ball. Han var midtbanespiller fram til han var 16-17 år, og har en veldig god pasningsfot. Jeg er overrasket over at det har gått så trått de siste par sesongene, men det er fordi han ikke har kommet seg tilbake fra skadene og ikke fått jevnt med spilletid, sier han. 

Kommentatoren mener Konate er en mye bedre spiller enn Ozan Kabak.

– Jeg synes Konate er mye bedre på alt. Kabak er en god duellspiller og er ok på andre ting, mens Konate har absolutt alt. Det stilles høye forventninger, og klarer han å bli skadefri tror jeg det kan bli virkelig bra.

Hva med de andre stopperne?

Dette betyr trolig at det er takk og farvel for Ozan Kabak. James Pearce i The Athletic skriver at tyrkeren mandag flyttet ut fra huset sitt i Liverpool og sa farvel til sine lagkamerater etter låneoppholdet. 

Liverpool har denne sesongen stort sett vært uten sine tre rutinerte midtstoppere Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip. Etter tur og orden pådro alle seg langtidsskader.

Det førte til lånet av Kabak, kjøpet av Ben Davies, og ikke minst til at Nat Phillips og Rhys Williams fikk uventet mye spilletid. 

Dersom van Dijk, Gomez og Matip er tilbake til sesongstart i midten av august, vil disse utgjøre Liverpools stopperpark sammen med nykommer Konate, dersom overgangen går etter planen. Hva som skal skje med Phillips og Williams er foreløpig ikke kjent, og det samme gjelder Davies, som har til gode å spille et eneste minutt for Liverpool.