Liverpools nære forhold Red Bull-systemet resulterer i nok en overgang

Liverpool henter inn sin fjerde spiller med bakgrunn Red Bull-systemet.

Liverpool FC bekrefter fredag at de kjøper 22 år gamle Ibrahima Konate fra RB Leipzig. 

Det er neppe tilfeldig at det er til Red Bull-systemet sportsdirektør Michael Edwards og resten av klubben ser når de skal styrke forsvarsrekken.

Konate blir den fjerde spilleren Liverpool henter som har bakgrunn i Red Bull-systemet, og han blir den tredje som hentes direkte fra en av de to store Red Bull-klubbene i Europa - Leipzig og Salzburg. 

Har allerede hentet tre spillere fra Red Bull

Forholdet mellom Liverpool og Red Bull startet allerede sommeren 2017, da Liverpool sikret seg Naby Keita fra RB Leipzig, men lot han bli i klubben et år før han kom til Anfield. 

Liverpool hadde allerede hentet Sadio Mané fra Southampton, en spiller som ble oppdaget og utviklet av Red Bull Salzburg, og som østerrikerne har sett på som sin beste signering noensinne. 

Den tredje signeringen fra Red Bull-systemet kom i fjor, da Takumi Minamino kom inn portene etter å ha imponert i østerriksk serie og ikke minst i Champions League, blant annet mot Liverpool. For bare 7,25 millioner pund ble han Liverpool-spiller, og Jürgen Klopp har fremdeles troen på spilleren som tilbringer vårsesongen på utlån i Southampton. 

Suksessoppskriften

Red Bull-klubbenes filosofi er å hente inn unge spillere for en relativt billig penge, for så å utvikle dem og selge videre. Erling Braut Haaland spilte i Salzburg før han gikk til Dortmund og ble en verdensstjerne. Timo Werner herjet i Leipzig før han i fjor dro til Chelsea. Dayot Upamecano spiller fremdeles i Leipzig og var lenge linket til Liverpool, men har nå blitt enig om en overgang til Bayern München. Listen over liknende historier er lang. Og det kommer nok ikke til å ta slutt. 

Liverpool har allerede blitt linket til Patson Daka, som har tatt opp arven etter Haaland i Salzburg. Dominik Szoboszlai meldte i januar overgang internt i Red Bull-systemet, fra Salzburg til Leipzig. 

Rekruttering er noe som Red Bull-systemet har vært dyktige på over tid. Blant annet ved hjelp av tidligere Liverpool-trener Gérard Houllier.

De har en stor database over spillere fra hele verden, men spillerne slettes fra systemet når de fyller 22 år. Mané og Minamino var 20 da Salzburg hentet dem, Keïta var 19. 

Og nå blir altså Ibrahima Konate nestemann som tar turen fra en Red Bull-klubb til større oppgaver. Franskmannen, som fylte 22 år på tirsdag, kom til klubben fra Sochaux i 2017. 

36 millioner pund

Liverpool ser ut til å måtte punge ut utkjøpsklausulen som er på rundt 36 millioner pund for å sikre seg Konate. Konate regnes for å være blant verdens største stoppertalenter.

Det var som 19-åring at Konate virkelig fikk vist seg fram, da han fikk mye spilletid i 2018/19-sesongen. Siden har det vært en del skadeproblemer for den store og sterke midtstopperen. Denne sesongen har han bare vært på banen i 14 ligakamper, mens det forrige sesong kun ble åtte ligakamper.

Konate rager hele 194 centimeter over bakken og veier 93 kilo, og er derfor en god mann å ha i begge boksene. Men ifølge The Athletic er det hurtigheten som er hans beste våpen. Ifølge en speiderrapport er han blant de tre raskeste midtstopperne i Europa.

Dessuten regnes han for å være solid med ball i beina, og totalt sett en spiller som passer godt inn i Klopps system. Liverpool vil håpe at Konate kan spille seg inn i laget i løpet av sommeren og være et fullverdig medlem av spillerstallen når neste sesong starter.