Konate klar for LFC: Liverpool viser muskler på overgangsmarkedet

Fem dager etter at Champions League-plassen ble sikret, henter Liverpool et av verdens største stoppertalenter.

– Det er ganske mye for en forsvarsspiller, men ikke så mye hvis du får verdens beste. 

Det sa Viasat-kommentator Eivind Bisgaard Sundet til liverpool.no da ryktene om Ibrahima Konate begynte å tilta i vår. Nå har Liverpool bekreftet kjøpet.

Få følger Bundesliga tettere enn Sundet, som mener Konate på sitt beste er bedre enn stoppermakker Dayot Upamecano, som er klar for Bayern München. 

Ikke minst er han bedre enn Ozan Kabak, som var alternativet Liverpool kunne gå for. Tyrkeren var riktignok tilgjengelig for halv pris av de 36 millionene med pund Liverpool må ut med for Konate, men skal de røde ta opp kampen igjen med Manchester City, er kun det beste godt nok. 

Derfor er det deilig å se at Jürgen Klopp, Michael Edwards og Liverpool tidlig viser muskler på overgangsmarkedet. Bare fem dager etter at topp fire ble sikret, henter de inn et av verdens største stoppertalenter. Liverpool FC smir mens jernet er varmt.

Et beist

Mannen som fylte 22 år på tirsdag har utvilsomt det - et rått talent. Det skjønner vi når vi leser uttalelsene til ekspertene, Klopp inkludert. Klopp, som har fulgt franskmannen helt siden han spilte for Sochaux som unggutt, sier potensialet er enormt. 

– For meg er det veldig spennende, fordi jeg har sett hvor god han allerede er, sier Klopp. 

Nøkkelord er fart og styrke. Han rager 194 centimeter over bakken og veier 93 kilo. Han er kjent for å ha stor toppfart og for å være god med ballen. Han var midtbanespiller frem til han var 16-17 år og har en veldig god pasningsfot, ifølge Sundet.

Med andre ord en god match for Klopps Liverpool, og garantert en god makker og protesjé for verdens beste midtstopper Virgil van Dijk. 

Han skal ha vært ønsket av de fleste store klubber i Europa, så at han ender opp i Liverpool er et veldig godt tegn. Og et signal om at de røde har tenkt å reise seg etter en sesong der det gikk opp og ned. 

Forhåpentligvis vært gjennom det verste

Et mindre godt tegn er kanskje skadehistorikken, som viser at Konate har spilt relativt lite fotball de to siste sesongene. Totalt 22 ligakamper på to sesonger lover ikke godt for Liverpool, en klubb som i januar stod uten midtstoppere og måtte belage seg på heltemodig og fantastisk innsats fra den urutinerte trioen Nat Phillips, Rhys Williams og Ozan Kabak. 

Igjen må vi sette vår lit til ekspertene, som dysser ned bekymringene. 

Konate har bare hatt tre forskjellige skader siden 2017. En skade i hoften holdt ham ute i et helt år, men etter en operasjon i fjor sommer har han ikke hatt problemer der. Han har også hatt en alvorlig ankelskade, men den skal ikke være noe som skal plage han i lengre tid. Virgil van Dijk hadde den samme før han kom til Liverpool.

Skadehistorikken til Konate ser skummel ut ved første øyekast, men det kan se ut til at han har kommet seg forbi de verste problemene. Historikken er ikke lik den vi ser hos for eksempel Naby Keita og Joel Matip, der det stadig er korte avbrekk av forskjellige årsaker. 

Liverpools eksperter har garantert sett nøye på historikken og kommet frem til at det er en gutt som bare har vært uheldig, og at han forhåpentligvis har litt mer flyt på skadefronten de neste årene. 

Et varp?

Får de rett, kan Liverpool rett og slett ha gjort et varp. 36 millioner pund er mye, men mange har blitt nødt til å betale mer for midtstoppere som er langt unna det nivået Konate etter sigende kan nå. 

I forsvarsparken til Liverpool finner vi nå Virgil van Dijk, Joel Matip, Joe Gomez og Ibrahima Konate i tillegg til Phillips og Williams. Sistnevnte blir trolig lånt ut. Hva som skjer med Phillips er ikke klart. 

Uansett ser det kruttsterkt ut. Vi må bare regne med at lynet ikke slår ned samme sted to ganger og at minst to av dem holder seg skadefrie neste sesong. 

Da ser laget allerede mye sterkere ut enn det som avsluttet sesongen på strålende vis med åtte seiere og to uavgjort på de ti siste kampene. Og overgangsmarkedet har ikke en gang åpnet.