Ibrahima Konate blir trolig Liverpool-spiller innen kort tid

Journalister tett på Liverpool FC mener overgangen er i ferd med å bli klar.

28. mai 2021 kl 09.08Jens Bessesen

Velinformerte Paul Joyce i The Times skriver fredag morgen at Liverpool forventer å gjennomføre kjøpet av Ibrahima Konate fra RB Leipzig innen 48 timer. Det skal være enighet om de personlige betingelsene, og Liverpool er klare til å betale utkjøpsklausulen på 36 millioner pund. Nå melder også James Pearce i The Athletic og Dominic King i Daily Mail det samme. 

Dermed kan Liverpool klare å kjøpe den 22 år gamle midtstopperen før sluttspillet i U21-EM, som starter neste uke. Der skal Konate representere Frankrike. 

Tidligere denne uken meldte omtrent et samlet pressekorps at Konate-overgangen er nært forestående, men det var usikkert om Liverpool rakk å gjennomføre overgangen før U21-EM. Nå kan det altså ifølge journalistene tettest på klubben se ut til å gå veien. 

Passer inn i Klopps lag

Helt siden slutten av mars har det vært kjent at Konate står øverst på Liverpools ønskeliste når det gjelder ny midtstopper, og i starten av mai kunne flere journalister meldte om at overgangen nærmet seg. 

Konate, som fylte 22 år på tirsdag, ser ut til å ha alle egenskapene som skal til for å passe inn i Klopps spillestil og sammenlignes med Virgil van Dijk. Franskmannen beskrives som den beste av en rekke gode stoppere i 20-års-alderen.

James Pearce i The Athletic skriver at Liverpool også har vurdert Villarreals Pau Torres, som imponerte i Europa League-finalen, og Marseilles Duje Culeta-Car, men at valget falt på Konate. 

Konate er hele 194 centimeter høy og er kjent for å ha stor toppfart og å være god med ballen.

Skadeutsatt?

Det eneste ankepunktet virker å være skadene som har plaget ham de siste sesongene. Det har kun blitt 20 ligakamper de to siste sesongene. Men om vi skal tro ekspertene er det ikke grunn til bekymring.

Transfermarkts oversikt over stoppergigantens skader viser at han har hatt åtte skadeavbrekk siden 2017/18-sesongen.

Det er imidlertid bare fem av de avbrekkene som har resultert i at franskmannen ikke har vært tilgjengelig til kamper. «Torn Muscle Fibre», som holdt ham ute et helt år, omhandler bare en skade i hofteregionen.

Konate har altså hatt tre forskjellige skader siden 2017, skriver skribent Anna Woodberry.

I juli opererte han iliopsoas-muskelen i hoften som ga ham vedvarende problemer forrige sesong, og siden den gang skal han ikke ha hatt noe problemer med hoften.

Ankelskaden han pådro seg rundt årsskiftet er ganske alvorlig, men skal også være vanlig i fotballen. Van Dijk hadde en tilsvarende skade før overgangen til Liverpool, som aldri har plaget ham siden. 

Selv om skadehistorikken til Konaté kan se skummel ut ved første øyekast virker det som om han har kommet seg forbi de verste problemene. Liverpools eksperter har garantert tatt dette i betraktning dersom Michael Edwards og co bestemmer seg for å hente stoppertalentet. 

– Prisen er «fair enough»

Eivind Bisgaard Sundet, som kommenterer Bundesliga for Viasat, mener Konate er er enormt talent.

– Han har et enormt potensial. Når han er i form er han en utrolig god forsvarsspiller, og bedre enn makkeren Upamecano, sa han til liverpool.no for noen uker siden.

Sundet mener den angivelige prislappen på drøyt 35 millioner pund høres ut som en grei sum.

– Det er ganske mye for en forsvarsspiller, men ikke så mye hvis du får verdens beste. Prisen er «fair enough», sier Sundet.

Konate regnes som et av verdens største stoppertalenter. Han er stor og sterk og samtidig meget hurtig, i tillegg til å være god med ballen. Men en stor utfordring har vært skadeproblemene.

– I tillegg til det fysiske er han god til å lese spillet, og han er veldig god med ball. Han var midtbanespiller fram til han var 16-17 år, og har en veldig god pasningsfot. Jeg er overrasket over at det har gått så trått de siste par sesongene, men det er fordi han ikke har kommet seg tilbake fra skadene og ikke fått jevnt med spilletid, sier han. 

Kommentatoren mener Konate er en mye bedre spiller enn Ozan Kabak.

– Jeg synes Konate er mye bedre på alt. Kabak er en god duellspiller og er ok på andre ting, mens Konate har absolutt alt. Det stilles høye forventninger, og klarer han å bli skadefri tror jeg det kan bli virkelig bra.

Farvel, Kabak

For som ventet betyr dette at det er takk og farvel med Ozan Kabak. Pearce skriver at han mandag flyttet ut fra huset sitt i Liverpool og sa farvel til sine lagkamerater etter låneoppholdet. 

Liverpool har denne sesongen stort sett vært uten sine tre rutinerte midtstoppere Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip. Etter tur og orden pådro alle seg langtidsskader.

Det førte til lånet av Kabak, kjøpet av Ben Davies, og ikke minst til at Nat Phillips og Rhys Williams fikk uventet mye spilletid. 

Dersom van Dijk, Gomez og Matip er tilbake til sesongstart i midten av august, vil disse utgjøre Liverpools stopperpark sammen med nykommer Konate, dersom overgangen går etter planen. Hva som skal skje med Phillips og Williams er foreløpig ikke kjent, og det samme gjelder Davies, som har til gode å spille et eneste minutt for Liverpool.