Sommerens viktigste datoer

Terminliste, billettkjøp og cup-turneringer. Her er sommerens og neste sesongs viktigste datoer.

Én sesong er ferdigspilt, og vi kan allerede se mot en ny Premier League-sesong. Her er de viktigste datoene i fotballkalenderen denne sommeren – og for neste sesong.

Juni:

9. juni: Overgangsvinduet åpnes i England. Først den 1. juli åpner vinduet i de andre toppligaene, Tyskland, Frankrike, Spania og Italia. Vinduet lukkes 31. august.

11. juni: EM 2020 rulles endelig i gang, ett år forsinket. Det er Tyrkia og Italia som får æren av å åpne ballet, fredag 11. juni klokken 21.00. Kampen spilles på Stadio Olimpico i Roma. Turneringen varer til og med 11. juli. Liverpool har flere spillere involvert i turneringen; Jordan Henderson er tatt ut av Gareth Southgate. Diogo Jota representerer Portugal, Andy Robertson er kaptein for Skottland, Thiago Alcantara er med i den spanske troppen, Xherdan Shaqiri er en viktig brikke i det sveitstiske laget, og Neco Williams og Harry Wilson skal representere Wales. Gini Wijnaldum er med for  Nederland og Ozan Kabak for Tyrkia.

13. juni: Copa América går av stabelen i Sør-Amerika. Turneringen skulle i utgangspunktet arrangeres i Argentina og Colombia men på grunn av politisk uro i Colombia og nye smittebølger i Argentina har det nå blitt vurdert uforsvarlig å gjennomføre turneringen i noen av landene. Dermed har turneringen blitt flyttet til Brasil. Liverpool har tre representanter med i turneringen, alle for Brasil; Alisson Becker, Fabinho og Roberto Firmino. Første mulighet til å se dem i aksjon er klokken 01.00 den 15. juni da de møter Venezuela. Turneringen varer til og med 10 juli.

16 juni: Terminlisten slippes. Vi vet hvem Liverpool skal møte i ligaen neste sesong, men ikke når. Det finner vi ut den 16. juni.

Juli:

Billettsalget for medlemmer starter i midten av juli. Det er historikken fra 2018/19-sesongen som gjelder og avgjør hvem som kvalifiserer til billetter i hele 2021/22-sesongen. Det var som kjent den siste hele sesongen som ble spilt med fulle tribuner.Supportere som var på minst 13 kamper den sesongen vil være garantert i salget, mens alle andre billetter vil gå inn i en trekning.

1. juli: Overgangsvinduet åpnes i Tyskland, Frankrike, Spania og Italia. Det lukkes igjen 31. august.

11 juli: EM når sitt klimaks når finalen skal spilles på Wembley i London. Også semifinalene vil spilles i britenes storstue.

12 juli: Pre-season. Liverpools spillere returnerer til treningsfeltet i Kirkby og starter forberedelser til neste sesong, dagen etter at EM er ferdigspilt.

22. juli: OL i Tokyo. Fotballturneringen i OL starter den 22. juli, dagen før åpningsseremonien. Fotball for herrer i OL har en aldersgrense på 23 år, men lagene har lov til å ha med maks tre spillere over aldersgrensen. Egypt ønsker å ha med sin stjernespiller Mohamed Salah på laget men hvorvidt han må spille turneringen eller ikke, er fortsatt ikke avgjort.

August:

7. august: Community Shield går av stabelen på Wembley. I år blir kampen mellom FA-cup-vinner Leicester City og ligavinner Manchester City.

14. august: 2021/22-sesongen sparkes i gang. Hvis alt går etter planen, vil sesongen spilles for fulle tribuner.

26. august: Trekning av Champions Leagues gruppespill. Liverpool kvalifiserte seg til Champions League på sesongens siste dag, og er seedet i pulje 2.

30. august: Landslagspause som varer til og med 8. september.

31. august: Overgangsvinduet lukkes.

September:

8. september: Landslagspause over.

14.-15. september: Champions Leagues første runde med gruppespill-kamper.

21.-22. september: Ligacupens tredje runde? Dette er ikke bekreftet, men basert på tidligere sesonger er dette en sannsynlig dato.

28.-29. september: Champions Leagues andre runde med gruppespill-kamper.

Oktober:

4.-13. oktober: Landslagspause.

19.-20. oktober: Champions Leagues tredje runde med gruppespill-kamper.

November:

2.-3. november: Champions Leagues fjerde runde med gruppespill-kamper.

8.-16. november: Landslagspause.

23.-24. november: Champions Leagues femte runde med gruppespill-kamper.

Desember:

7.-8. desember: Champions Leagues sjette runde med gruppespill-kamper.

13. desember: Trekning av Champions Leagues åttedelsfinaler.

Januar:

7.-9.  januar: FA-cupen har ikke bekreftet sine datoer enda, men vanligvis kommer Liverpool og de andre øvrige Premier League-lagene inn i turneringens tredje runde, som normalt spilles i starten av januar.

9. januar: Afrikamesterskapet starter, og flere av Liverpools spillere vil mest sannsynlig være involvert; Mohamed Salah, Sadio Mané, Naby Keita. Turneringen  varer til og med 6. februar.

Februar:

6. februar: Finale i Afrikamesterskapet.

15., 16., 22., eller 23. februar: Champions Leagues første åttedelsfinale.

27. februar: Ligacup-finale.

Mars:

8., 9., 15., eller 16.  februar: Champions Leagues andre åttedelsfinale.

18. mars: Trekning av Champions Leagues kvart- og semifinaler.

21.-30. mars: Landslagspause.

April:

5.-6. april: Champions Leagues første kvartfinale.

12.-13. april: Champions Leagues andre kvartfinale.

26.-27. april: Champions Leagues første semifinale.

Mai:

3.-4. mai: Champions Leagues andre semifinale.

22. mai: Siste serierunde.

28. mai: Champions Leagues finale går av stabelen på Krestovsky Stadium i St. Petersburg.