Kveldens kamper oppsummert: Chelsea dominerte Leicester, og nå går Liverpool inn på topp fire med seier

Tilskuerne var tilbake i Premier League og fikk se Chelsea ta poengene mot Leicester, nå ligger ballen i Liverpools hender.

18. mai 2021 kl 23.10Øystein Tronstad

Sjelden har fire Premier League-kamper vært så etterlengtet, for endelig var tilskuere tilbake på arenaene. Den kunstige stadionlyden var vekk, og ekte supportere lot seg høre.

Runden startet 19:00 på St Mary's og Old Trafford.

Skulle det vært offside?

I Manchester var det planlagt en protest, men den store demonstrasjonen uteble denne gangen. Naturlig nok var det ekstra sikkerhet og politi før Manchester Uniteds første hjemmekamp med tilskuere siden mars.

Blant de 10 000 på tribunen dominerte Manchester Uniteds originale farger gult og grønt, i tillegg til plakater med meldinger som «Go Glazers Out» og «50+1 Time For Change».

De fremmøtte fikk se Edinson Cavani sende hjemmelaget foran med en perlescoring, men spørsmålet er om kaptein Bruno Fernandes berørte ballen. Hvis han ikke gjorde det skulle det nemlig vært offside.

I andre omgang kom Fulham stadig mer inn i oppgjøret. Etter 76 minutter var det et fint angrep som endte med at backen Joe Bryan stanget inn utligningen.

Med seier hadde 2.-plassen vært sikret, men med et poeng var United avhengige av at Leicester ikke vant senere på kvelden.

Leeds fullfører med stil

Marcelo Bielsas gutter tok sin tredje strake seier i mai. De hvite er faktisk kun tre poeng bak West Ham på 7.-plass, med en kamp mer spilt.

Det mest oppsiktsvekkende var at keeper Illan Meslier, som har storspilt i det siste, var på benken. Kiko Casilla fikk sin første start siden 16. januar.

Che Adams, Danny Ings & Co hadde muligheter, men kunne ikke sette ballen bak spanjolen.

8000 tilskuere fikk i stedet se Patrick Bamford sette sitt 16. for sesongen. Unge Tyler Roberts doblet iskaldt på overtid.

Gullrusen fortsetter for City

20:00 fortsatte den nybakte seriemesteren å slippe inn mål og å tape. 8. mai røyk City 1-2 hjemme mot Chelsea. 14. mai slapp de inn tre mot Newcastle, men klarte å vinne. På Amex ble det tre i sekken og nytt tap.

City startet godt og de 8000 på tribunen hadde akkurat funnet setet når Riyad Mahrez fant kaptein Ilkay Gündogan etter 1:45. Åtte minutter senere snudde kampen da João Cancelo, i duell med Danny Welbeck, fikk et strengt rødt kort.

19 minutter senere måtte formspiller Welbeck forlate banen med skade. Inn kom kreative Leandro Trossard.

I andre omgang startet på samme måte. Etter tre minutter var det 0-2 etter en strålende prestasjon av Phil Foden som løp halve banen. Kun minutter senere satt den fra innbytter Trossard. En ny flott prestasjon.

Adam Lallana var aktiv for vertene og etter 72 minutter var han sentral i utligningen. Pascal Groß fant til slutt forsvarsspiller Adam Webster som nikket inn sitt første mål på hjemmebane.

Fire minutter senere satt avgjørelsen. Ederson var på bærtur, det var kaos i boksen og Trossard fant nok en forsvarer, Dan Burn, som trengte to forsøk på å gjøre 3-2. Brightons første Premier League-seier over Manchester City.

Ballbesittelse 63-37
Skudd 19-8
På mål 6-4
Hjørnespark 5-3
Fordel Brighton

Når var sist gang Manchester City ble så dominert?

Enorm Werner da Chelsea dominerte

21:15 startet den mest interessante kampen med røde øyne. Brendan Rodgers hadde plassert formspiss Kelechi Iheancho på benken for første gang siden 21. februar. Ayoze Pérez tok 24-åringens plass.

I det omvendte møtet i januar vant Leicester 2-0, gikk til topps i Premier League og kostet Frank Lampard jobben. Thomas Tuchel erstattet klubblegenden og Chelsea har kun tapt to ligakamper etter hans inntreden.

Første omgang handlet mye om Timo Werner. 25-åringen ble snytt for straffespark og fikk to mål annullert, til de 8000 tilskuerne sin frustrasjon. «It’s not football anymore», ble sunget fra tribunen. I tillegg måtte N’Golo Kante gå av med skade, i en omgang Chelsea dominerte.

Ben Chilwell forlot Leicester sist sommer og gikk til Chelsea i søken på Champions League. Det var hans hjørnespark som fikk hull på byllen, cirka 1:30 ut i andre omgang. Målscorer var Antonio Rüdiger, stopperen som ikke hadde scoret siden de møtte nettopp Leicester i februar 2020.

Så skulle Werner få straffesparket sitt etter 65 minutter. Jorginho gikk på velkjent vis frem og elegant trillet inn 2-0.

Iheancho kom fra benken etter timen. Nigerianeren straffet Chelsea etter 76 minutter med sitt 12. for sesongen.

I det siste minuttet av ordinær tid fikk Ayoze Pérez en kjempemulighet til å endre forutsetningene, men 27-åringen blåste den over. På overtid kom nervene til overflaten og det brøt ut «håndgemeng» mellom en masse av spillerne.