Liverpool-lag kommer til Norge!

Flint Fotball bekrefter at Liverpool stiller med to U-lag til turneringer i Tønsberg til sommeren.

22. okt 2021 kl 12.47Tore Hansen

Tidligere denne måneden bekreftet Liverpool FC at de stiller med lag i to av turneringene. Klubben sender over U13 i kristihimmelfartshelga og U14 i pinsehelga. For Liverpool-supportere kommer det altså storfint besøk til Tønsberg to helger på rad!

Flint Fotball har arrangert sin unike multinivåturnering i Tønsberg siden 2016 og begynte etter hvert å invitere store engelske klubber. I 2019 deltok Leeds United og West Ham United. I 2020 var bl.a. Leicester City og Rangers FC bekreftet, men den turneringen måtte jo etter hvert kanselleres.

Birger Myhr sier de har jobbet med Liverpool over tid og er veldig fornøyd med nå å kunne bekrefte at akademiet stiller nå med to lag.

- Liverpools motivasjon for å delta er delvis sportslig og delvis at de får en mulighet til å presentere seg for et stort antall supportere. Vi har brukt tid på å forklare hvor stor engelsk fotball er i Norge og at Liverpool er den desidert største av alle.

- Turneringsformat passer fint på den måten at den gir et definert antall kamper hvor ferdighetsnivået på motstanderlagene vil stige gradvis gjennom turneringen.

Han forteller videre at for Liverpools unggutter gir dette god sportslig motstand, forutsigbar kampbelastning, trening på å håndtere supportere og en mulighet til å stimulere Liverpool-interessen blant unge i Norge.

Flint håper mange røde møter og støtter Liverpools U13 og U14 gjennom turneringen.

Om Flint Fotball Festival

Flint Fotball i Tønsberg har siden 2016 arrangert Flint Micasa Cup for lag i klassen G14.

De har laget en modell som vi kaller multinivåturneringer. Forutsetningen for dette formatet er at man har mange deltakende lag og mange baner på et kompakt område.

I ungdomsfotballen går disse turneringene over tre dager:

  • På dag 1 spiller alle lag fem korte kamper i en helt unik seeding-turnering. Divisjonsinndelingen baseres på oppnådde resultater
  • På dag 2 spiller alle lag tre gruppespillkamper i sin divisjonsavdeling.
  • På dag 3 er det finaler og plasseringskamper.

Turneringsformatet sørger for at alle lag får 9 eller 10 jevne kamper uansett hvilket ferdighetsnivå de har. Alle lag er altså sikret en god sportslig opplevelse.

Flint har lagt vekt på å gjøre avtale med noen store internasjonale klubber i hver av turneringene. Dette sørger for at turneringen får et høyt sportslig nivå i øverste divisjon, som er attraktivt for ambisiøse norske lag.

Liverpool har altså akseptert invitasjon i to av klassene. Andre klubber som vil delta er bl.a. Hamburger SV, RB Leipzig og Aberdeen FC.

En ny nettside for Flint Fotball Festival er under utvikling og vil lanseres snart. I mellomtiden finner man mer informasjon om hver av de aktuelle turneringene her: www.fotballungdom.no

INTERNASJONAL DELTAKELSE: Også West Ham har gjestet turneringen tidligere.

INTERNASJONAL DELTAKELSE: Også West Ham har gjestet turneringen tidligere.