Paul Scholes sin spådom var forbausende treffsikker

Paul Scholes var kjent for å være treffsikker ute på banen, men sjelden har han truffet bedre enn han gjorde i studio fire dager før Liverpool knuste Manchester United på Old Trafford.

25. okt 2021 kl 15.05Jens Bessesen

Manchester United fikk kjørt seg i første omgang mot Atalanta i onsdagens Champions League-kamp. Til pause lå de under 0-2, men etter en sterk opphenting endte til slutt kampen 3-2. 

I BT Sport-studio etter kampen satt tidligere Manchester United-spiller Paul Scholes og var kritisk til det han hadde sett. Ole Gunnar Solskjærs tidligere lagkamerater har ikke for vane å være veldig kritiske, og spesielt ikke når laget har vunnet - og Scholes hadde alle muligheter til å hive seg på hyllesten etter det sene vinnermålet til Cristiano Ronaldo. Men 46-åringen var ikke imponert.

I stedet kom den tidligere midtbanespilleren, som var kjent for sin presise pasningsfot, med en meget treffsikker spådom.

– Dersom du gjør det der mot Manchester City eller Liverpool, vil det være 3-0 eller 4-0 til pause og kampen er over, sa Scholes i studio

Klopp brukte samme oppskrift

Scholes fortsatte å utbrodere etter kampen mot Atalanta: 

– Jeg vet at alle ønsker å rive seg med denne euforien. Vil han spille på den måten på søndag mot Liverpool? Dersom det var så strålende, og så bra, og alle smiler og er glade. Gå og gjør det der på søndag mot Liverpool – se hva som skjer, sa Scholes.

Han la til at Jürgen Klopp ville gnidd seg i hendene over det han så i første omgang mot Atalanta - noe Klopp selvsagt avfeide da han fikk spørsmål om det på fredagens pressekonferanse. 

Men Klopp hadde åpenbart sett hva Atalanta og flere andre lag har gjort mot Manchester United denne sesongen. Og Liverpool utnyttet det maksimalt. 

Pauseresultatet i gårsdagens kamp på Old Trafford? Manchester United - Liverpool 0-4. 

Solskjær ble heftig diskutert

En ekspert som de siste ukene har måttet tåle å få kritikk er Gary Neville i Sky Sports - også han tidligere United-spiller. Kritikken går på at han selv vegrer seg for å kritisere sin venn og gamle lagkamerat Solskjær. 

Etter å ha sett United kollapse på Old Trafford søndag, var Neville fremdeles ikke villig til å gå langt i kritikken av Solskjær. Graeme Souness og Jamie Carragher, to karer med hjerte for Liverpool, sier det er åpenbart at Solskjær og hans apparat trenger hjelp fordi de ikke er av samme kaliber som Jürgen Klopp, Thomas Tuchel og Pep Guardiola. 

– Han har gjort en god jobb, men når du trenger noen til å ta det til neste nivå, til en ligatittel eller et Champions League-trofé, trenger du en bedre manager. Og det handler ikke om manglende respekt overfor Solskjær, sa Carragher i studio.

Neville mener på sin side at Solskjær bør få mer tid.

– Jeg har sett José Mourinho og Louis van Gaal komme inn i klubben og jeg har blitt skuffet. Jeg snakker som en Manchester United-supporter, og supporterne på stadion, som elsker klubben, ber ikke om at Solskjær skal få sparken, sa han.

– Liverpool er tilbake

Mye handlet om Manchester United etter kampen, men heldigvis ble det også litt tid til å skryte av Liverpool etter 5-0 på Old Trafford.

– Vi hadde kanskje avskrevet dem litt, men dette viser at Liverpool er tilbake, sa Carragher.

Carragher nevnte at fronttrioen leverte en sterk kamp, før Rangers spiss Jermain Defoe, som satt i studio, påpekte at et medlem av den «vanlige» trioen ikke en gang startet. 

– Mané kom ikke en gang inn før det var 5-0. Vi snakket tidligere om at Liverpool ikke spilte like bra som de pleier - likevel vant de 5-0, sa Defoe.

Souness fikk spørsmål om Liverpool kan kjempe om tittelen denne sesongen.

– Definitivt. De har verdens beste spiller for øyeblikket i Salah. Som Liverpool-supporter vil du våkne med et stort smil. Dette er et vanskelig sted å komme for Liverpool. Vi har brukt for mye tid å snakke om Uniteds lidelser, for Liverpool var fantastiske i dag, sa han.

Se hele klippet her