Salah har tre mål på sine to siste besøk på Old Trafford

Egypteren ble kritisert for å ikke gjøre det store mot erkerivalen.

24. okt 2021 kl 12.03Arild Skjæveland

I sine første sesonger for Liverpool var Mohamed Salah i fantastisk form, og scoret haugevis med mål. Det at han ikke hadde scoret mot Manchester United var en av tingene som ble holdt imot ham – i mangelen på andre ting å kritisere ham for.

Salah gikk målløs av banen i sine fire første kamper mot Liverpools erkerival. Men nå har det absolutt snudd!

Da Liverpool jaktet ligagullet, var United på besøk på Anfield i januar 2020. Virgil van Dijk hadde gitt de røde ledelsen, og United jaktet en utligning på slutten. Alisson Becker snappet opp ballen, og sendte en strålende langpasning til Salah. Han holdt unna Daniel James, og avsluttet i mål foran The Kop alene med David de Gea.

Det hadde blitt snakket om – men dette var det øyeblikket da Liverpool-supporterne og Anfield turte å innrømme at ligamesterskapet så ut til å bli vunnet, for første gang på 30 år. Et fullsatt stadion sang «We’re gonna win the league» – og ligaen ble vunnet.

Tre på de to siste

Liverpool har spilt to kamper på Old Trafford allerede i 2021. Den første kom allerede i FA-cupens fjerde runde forrige sesong.

De røde var inne i en veldig tung periode, hadde fått nye langtidsskader, og slet med å finne et forsvar som fungerte. I kampen på Uniteds hjemmebane scoret Salah Liverpools to mål, i det som må ha vært en veldig underholdende kamp for de nøytrale. De røde tapte 3-2.

Da ligakampen omsider ble spilt 12. mai, hadde United spart hele laget i den foregående ligakampen mot Leicester City for å stoppe Liverpool fra å vinne og ta seg til Champions League. Det klarte de ikke. De røde vant 4-2 – og igjen var Salah på scoringslisten. Han var sikker da han kom alene med Dean Henderson. United-keeperen ble stående på streken, og egypteren kunne velge hvor i det gapende målet han ville sette ballen.

Med fire mål på de fire siste kampene mot United, med tre mål på to kamper på Old Trafford, kan en trygt si at spøkelset er begravet, om det noen gang var noe United-spøkelse for Salah.

Scorer han i dag, blir han den første siden Sam Raybould som scorer i tre bortekamper på rad mot United. Det var for 119 år siden. 

29-åringen har scoret i ni kamper på rad. Nick Pope i Burnley-målet var den forrige som klarte å stoppe Salah – det var 21. august.

Manchester United - Liverpool spilles kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.