Alt du trenger å vite før møtet med Manchester United

Det er klart for et nytt møte med erkerivalen – denne gang for fulle tribuner.

Liverpool har vært i fantastisk form den siste tiden, og presset er på de røde etter at både Chelsea og Manchester City gjorde jobben med hver sin storseier på lørdag. Før søndagens kamp er det fire poeng opp til Chelsea og to poeng opp til Manchester City – og med seier i dag kan det bli en liten luke ned fra tredje- til fjerdeplass. Les egen sak om lørdagens kamper. 

Men det eneste som betyr noe i dag er å vinne!

Liverpool har tradisjonelt slitt borte mot Manchester United, men vant tilsvarende oppgjør 4-2 forrige sesong, med et midtforsvar bestående av Nat Phillips og Rhys Williams. Da hadde United hele laget mot Leicester to dager før for å være i best mulig stand til å stoppe Liverpool fra det store målet om å redde sesongen med Champions League-spill. Da ble kampen spilt 12 dager etter at den egentlig skulle blitt spilt. Til søndagens kamp settes det inn ekstra sikkerhetstiltak for å unngå lignende scener. 

Ole Gunnar Solskjær er under press, men fikk et pusterom etter en imponerende snuoperasjon i andreomgangen mot Atalanta i midtuken.

Dette blir kampen da vi får se Liverpool i sine nye lyse bortedrakter for aller første gang.

Dette sier de to managerne

Solskjær ble naturlig nok spurt om Mohamed Salah på sin pressekonferanse før kampen.

– Du kan se noen av målene han har scoret den siste tiden. Vi vet at vi må være på vårt beste for å forsvare oss mot ham. Spillere som det er det ikke så mange av. Vi må sette pris på disse spillerne fra avstand, men ikke på søndag, sier han.

– Vi må gjøre en god jobb, og ikke bare mot ham. Jeg er en stor beundrer av angrepsrekken de har hatt i flere år nå. Mané, Firmino, kanskje Jota vil spille. Dette er spillere du må fokusere på, og du må være fokusert i 95 minutter for å holde nullen.

NYTT MØTE: Forrige sesong vant Liverpool på Old Trafford.

NYTT MØTE: Forrige sesong vant Liverpool på Old Trafford.

Solskjær har selv spilt i disse kampene elleve ganger.

– Historien mellom klubbene er rivaleriet, og alle troféene disse lagene har vunnet. Det er en enorm kamp, og et lokaloppgjør. Jeg sier alltid, som tidligere Manchester United-spiller, at får du privilegiet, æren og ansvaret med å bære drakten og gå ut på banen mot Liverpool, så gir du alt du har. Vi vet at disse kampene ikke trenger oppbygging, det er en enorm kamp, sa han.

Også for Jürgen Klopp har mye handlet om Salah, og spillerens kontraktssituasjon. Utenom det har tyskeren snakket om hvor viktig de ter at hele laget forsvarer seg.

– Dersom vi ikke skal forsvare oss bra mot United, så ser jeg ikke noe poeng i å sette oss på bussen og dra dit. Med kvaliteten de har offensivt ville det vært latterlig, sier Klopp

– Jeg tror ikke det er sannsynlig at du skal score tre mål borte mot United. Men før en kamp tenker vi aldri mer på å score mål enn på å forsvare oss. For oss er det hundre prosent klart at for å komme inn i kampen, bli i kampen, og vinne kampen, så må du forsvare deg på aller høyest nivå. Det må vi fokusere på.

– Det er en stor oppgave å møte United, men vi ønsker å gjøre det og ser frem til det. Det er, som vi alle vet, en av de største kampene i verden. Det vil bli en god en.

Det Klopp sa på pressekonferansen.

Tidligere møter

Dette blir 208. gang Liverpool og Manchester United møtes i offisiell kamp. Det er kamp nummer 99 på Old Trafford. Der har de røde tradisjonelt fått det vanskelig.

På de 98 foregående kampene har United vunnet 49, 31 har endt uavgjort og 18 har endt med Liverpool-seier. Liverpool har vunnet seks ganger på Old Trafford siden år 2000. Kun tre av seirene har kommet de siste 15 årene.

Forrige sesong vant Liverpool 4-2 på denne banen – i en kamp der Roberto Firmino scoret to mål, Diogo Jota scoret ett, og Mo Salah scoret ett.

Liverpool har scoret en del på dødball mot Manchester United, og det ser fortsatt ut til å være et problem for Harry Maguire og co. Det har vi laget en egen sak på. https://www.liverpool.no/innsikt/2021/10/doedballer-har-vaert-et-farlig-vaapen-mot-united-solskjaers-lag-har-fortsatt-ikke-loest-det-problemet/auth.html

Søndag vil Cristiano Ronaldo stå på motsatt banehalvdel. Det er en spiller Liverpool har møtt 12 ganger tidligere – og det har vi laget en egen sak på

Lagenes skadesituasjon

Klopp må klare seg uten Harvey Elliott og Thiago Alcantara på Old Trafford i dag. Elliott er langtidsskadd, og Thiago vil fortsatt være ute en stund med sine leggproblemer.

Det positive er at Curtis Jones er skadefri og tilgjengelig etter at han har mistet kampene mot Watford og Atletico Madrid.

USIKKER? Ole Gunnar Solskjær nevnte Bruno Fernandes som usikker til kampen, men alt tyder på at han vil bli involvert.

USIKKER? Ole Gunnar Solskjær nevnte Bruno Fernandes som usikker til kampen, men alt tyder på at han vil bli involvert.

For Manchester United trodde vi at Raphael Varane skulle være ute med sine lyskeproblemer som han fikk i Nations League-finalen, men han skal ha trent utendørs på gress. Basert på hvor tidlig Maguire kom tilbake, etter at det var ventet at han skulle være ute lenger, vil det ikke være en veldig stor overraskelse om den franske landslagsspilleren plutselig er med i troppen i dag.

Solskjær snakket ellers om smeller spillerne hans hadde fått mot Atalanta, der Fred og Marcus Rashford begge måtte tas av banen. For Rashfords del skal det ha vært snakk om en lårhøne. Bruno Fernandes ble også nevnt som usikker. Både Rashford og Fernandes skal ha vært på spillerhotellet sammen med resten av troppen søndag kveld, og vi forventer at de blir involvert. Les egen sak.

Andre forhåndssaker

Skal manageren med ni liv slå tilbake igjen - eller får han lide Mourinhos skjebne?

Målene renner inn på bortebane. Skal det fortsette på Old Trafford?

Dødballer har vært et effektivt våpen mot United. Solskjærs lag har fortsatt ikke løst dét problemet

– Mange supportere lurer nå på om han har det som skal til for å konkurrere med Klopp og Guardiola

De to managerne ble bedt om å svare på hvem som er best av Ronaldo og Salah

Salah har tre mål på sine to siste besøk på Old Trafford

Hvem skal starte?

Lagoppstillingen bør være klar ca kl. 16.30. Vi kommer selvsagt til å legge ut laget i egen sak her på liverpool.no.

Det store usikkerhetsmomentet er hvem Klopp velger på midtbanen. Fortsetter han med Naby Keita som ble tatt av til pause i Madrid, får James Milner fornyet tillit, eller setter han inn Curtis Jones ved siden av Jordan Henderson og Fabinho rett etter skadeavbrekket?

Får Roberto Firmino fortsette, eller skal Diogo Jota inn på laget?

Vi har igjen bedt leserne om å stemme på de spillerne de ønsker å se fra start. Fasiten finner du her

Slik kan du følge kampen

Manchester United - Liverpool har avspark kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play i Norge.

Vi følger også kampen direkte her på liverpool.no, via vårt livesenter

SMS-OPPDATERINGER

Er du på farten på et sted med ustabil nettdekning, kan du også få oppdateringer på SMS til din mobiltelefon:

Slik får du tekstmeldinger:

LFC LIVE – lagoppstilling og scoringsvarsel!

Følg scoringene og det viktigste fra kampene direkte på mobilen! Vi sender melding straks scoringene kommer i tillegg til den viktigste informasjonen fra kampene.

Slik gjør du det: Send tekstmeldingen LFC LIVE STARTtil 2077.
Du får da fortløpende meldinger ved scoringer og viktige høydepunkter i alle sesongens kamper.
Pris: kr 3,- kr per melding.

Norsk lovgivining sier du må være over 18 år for å knytte deg til en slik tjeneste.

Ønsker du å avslutte?

Du kan koble deg ut fra tjenestene ved å sende meldingen:
LFC LIVE STOPPtil 2077(for å stoppe lagoppstilling/scoringsvarsel).