– Mange supportere lurer nå på om han har det som skal til for å konkurrere med Klopp og Guardiola

Liverpool møter et United-lag som «mangler et tydelig DNA» og med en manager som mister mer og mer støtte blant egne supportere.

Liverpool reiser til Old Trafford for å møte et ustabilt Manchester United-lag med en manager som får kritikk fra mange steder, men som tilsynelatende har støtten fra klubbens styre.

– Det går ikke mot en lykkelig slutt

Søndagens motstander fikk en drømmestart på sesongen med 5-1-seier over Leeds på Old Trafford, kom en lunken dusj i neste runde med uavgjort 1-1 mot Southampton.

Den 27. august ble Cristiano Ronaldo signert, og han markerte seg umiddelbart som eneste målscorer i kampen mot Wolves et par dager senere. Mot Newcastle etter landslagspausen var det Ronaldo-fest blant supporterne på Old Trafford da de kjørte over Newcastle og vant 4-1 med to mål fra portugiseren.

Men så kom for alvor kalddusjen da Young Boys ble for sterke i Champions League, og West Ham slo dem ut i ligacupens tredje runde. Aston Villa har også tatt alle tre poengene fra Solskjærs menn i ligaen, og Everton har tatt ett poeng. Da Leicester slo dem 4-2 fikk “OleOut”-brigaden flere soldater, og den britiske pressen var nådeløs.

Vi tok kontakt med Jay Mottershead fra YouTube-kanalen Stretford Paddock for å høre hvordan supporterne stiller seg til manageren.

– Han har mistet mye støtte. Jeg kan bare snakke for de jeg kjenner og meg selv, men mange fans begynner å spørre seg selv om dette kommer til å fungere.. De siste resultatene, spesielt på hjemmebane, har gjort mange bekymret, sier Mottershead, og refererer til kampene mot Everton (1-1) og Aston Villa (0-1).

– Også er det Leicester-kampen, da.

DÅRLIG STEMNING: Solskjær måtte instruere Ronaldo til å takke bortesupporterne for støtten etter tapet for Leicester.

DÅRLIG STEMNING: Solskjær måtte instruere Ronaldo til å takke bortesupporterne for støtten etter tapet for Leicester.

– Ole vil alltid ha støtte fra supporterne for den han var som spiller, men om han er rett mann for jobben… jeg er nok i en minoritet som håper vi i hvert fall kan gi han ut sesongen. Men jeg tror mange har begynt å lure på om han har det som skal til for å konkurrere med Pep Guardiola, Jurgen Klopp og Thomas Tuchel, og vinne de trofeene som United-supporterne vil vinne.

– Det ser ikke ut som dette kommer til å få en lykkelig slutt.

På sosiale medier har mange Manchester United-supportere vendt nordmannen ryggen, men inne på Old Trafford er støtten noe større. Spesielt i styrerommet. Ifølge journalistene som jobber tettest på klubben, sitter han helt trygt i managerstolen – enn så lenge. Historisk sett har United-managerene etter Ferguson fått sparken når Champions League-kvalifisering har vært truet.

«Mangler DNA»

Den britiske pressen har også vært nådeløse mot nordmøringen. Etter å ha hyllet Brendan Rodgers sin arbeidsmetode, fikk Solskjær høre det. «Hva med United-manager Ole Gunnar Solskjær? Hva ser vi av ham i laget? Hvilke mønstre kjenner vi igjen? Hvilke vaner? Dessverre bare negative. Hans United-lag – fullt av talentfulle angrepsspillere – har ingen sammenheng eller metode eller lett identifiserbart DNA», skrev Ian Ladyman i Daily Mail etter tapet.

«De fortsetter å se ut som et lag som spiller og tar beslutninger på sparket, i håp om at når ting begynner å gå galt – som de ofte gjør – kan noen som Cristiano Ronaldo eller Bruno Fernandes eller Mason Greenwood redde dem.»

Mot Leicester fikk de det de fortjente – skikkelig juling av et bedre lag, mener Ladyman.

– Maktdemonstrasjon mot Atalanta

På onsdag ble nok moralen i laget løftet da de gikk fra å ligge under 2-0 mot Atalanta, til å vinne 3-2. Hvis styret hadde begynt å tvile på manageren, kjøpte han seg nok enda mer tid etter snuoperasjonen.

Men United-legende Paul Scholes var dypt bekymret for det han så fra Solskjærs menn.

– Dersom du gjør det der mot Manchester City eller Liverpool vil det være 3-0 eller 4-0 til pause og kampen er over, sa han i BT Sport-studio etter kampen.

– Jeg vet at alle ønsker å la seg rive med i euforien. Men vil han spille på denne måten på søndag mot Liverpool? Dersom det var så strålende, og så bra, og alle smiler og er glade… Gå og gjør det der på søndag mot Liverpool – se hva som skjer, sa Scholes som mistenkte at Klopp satt hjemme og gned seg i hendene gjennom førsteomgangen.

På Klopp sin pressekonferanse fredag kunne han derimot avkrefte dette.

– Det var ingen grunn til å gni seg i hendene, selv om Atalanta skapte problemer for dem, men United hadde flere  gode sjanser før pause, sa Klopp.

– I andre omgang var det en maktdemonstrasjon fra United. Med kvaliteten de har kan de skape problemer for alle lag, spesielt når man slutte å spille fotball, som Atalanta gjorde. Jeg forbereder laget på en tøff kamp mot en veldig god motstander. Vi vet hvor viktig kampen er og vi vet hvor godt laget deres er, sa Klopp.

Klopp mot Solskjær

Solskjær ble manager på Old Trafford da 2018/19-sesongen var halvspilt. Siden den gang har Liverpool og United møttes seks ganger. Tre av kampene har endt med poengdeling. Liverpool har vunnet to og Manchester United én.

Forrige møte skulle i utgangspunktet spilles 2. mai men kampen ble utsatt på grunn av United-supporternes protester mot eierskapet. Da kampen omsider ble sparket i gang elleve dager senere ble det riktig gøy sett med Liverpool-øyne. Etter å ha ligget under tidlig etter et Bruno Fernandes-mål, klarte de røde å snu kampen og vant 4-2 med mål fra Jota og to fra Firmino. Firminos første mål ble scoret tre minutter på overtid av førsteomgang – altså etter 48 minutter. Firminos andre mål ble scoret to minutter inn i andreomgang – etter 47 minutter. Rashford reduserte, og da United jaktet utligning med «alle mann» i angrep, ble det enkelt for Salah da vertene mistet ballen.

SEIER: Salah jubler hemningsløst for seiersmålet på Old Trafford i mai – der Liverpool tok tre viktige poeng i kampen om en topp fire-plassering.

SEIER: Salah jubler hemningsløst for seiersmålet på Old Trafford i mai – der Liverpool tok tre viktige poeng i kampen om en topp fire-plassering.

Klopp og Solskjær har også hatt sine kamper utenfor banen. Like etter nyttår og Liverpools tap mot Southampton – i en kamp hvor de røde følte seg snytt for to straffespark – var det en frustrert Klopp som møtte pressen. Der trakk han inn United.

– Manchester United har fått flere straffespark i løpet av to år enn mitt lag har fått på fem og et halvt år, men vi har ingen unnskyldninger for tapet i kveld, sa Klopp 4. januar.

Solskjær ble den gang spurt om Klopps uttalelser to dager senere.

– Er det et faktum? Trolig. Det blir trolig mitt svar, at det er et faktum at vi har fått flere enn dem. Jeg teller ikke hvor mange straffespark de har fått, så dersom de ønsker å bruke tiden på å bekymre seg for når vi blir felt innenfor 16-meteren... Jeg bruker ikke tid på dette, svarte Solskjær under sin pressekonferanse foran semifinalen i ligacupen.

– Kanskje er det en måte å påvirke dommerne på. Jeg vet ikke. Men jeg bekymrer meg ikke over det. Dersom de feller våre spillere er det straffespark om det er inne i straffefeltet, la United-manageren til.

For noen uker siden virket det dog som Solskjær var litt bekymret likevel. Etter kampen mot West Ham mente de at de skulle hatt to straffespark, og det samme mot samme lag i

– Det var en viss manager som bekymret seg over at vi fikk straffespark i fjor.  Etter det har avgjørelsene blitt litt tøffere å gi. Jeg har sett en stor forskjell siden det, sa Solskjær.

Siden Klopp kommentarer har Manchester United blitt tildelt seks straffespark i Premier League, Liverpool to.