Solskjær skylder på Klopp for at laget hans ikke får flere straffespark

Ole Gunnar Solskjær mener Jürgen Klopp sine uttalelser forrige sesong kan være grunnen.

24. sep 2021 kl 14.55Arild Skjæveland

Forrige helg følte Manchester United seg snytt for to straffespark i situasjoner med Cristiano Ronaldo borte mot West Ham. I ligacupen mot samme motstander mente Ole Gunnar Solskjær igjen at laget hans burde fått straffe, da Mark Noble holdt Jesse Lingard som gikk i bakken.

Straffespark var på agendaen da Solskjær holdt sin pressekonferanse før lørdagens kamp mot Aston Villa. Da rekket han en pekefinger mot Klopp, uten å nevne navn.

– Det var en viss manager som bekymret seg over at vi fikk straffespark i fjor. Etter det har avgjørelsene blitt tøffere å gi. Jeg har sett en stor forskjell siden det, sa Solskjær på sin pressekonferanse.

Det Klopp sa

Det er ingen tvil om at det er Jürgen Klopp han sikter til.

Like etter nyttår i fjor hadde Liverpool tapt mot Southampton, i en kamp der de røde ble snytt for to straffespark. Det ene var for en forseelse på Sadio Mané, og det andre var da et skudd ble stoppet med hånden.

Klopp var naturligvis frustrert etterpå, og trakk inn Manchester United.

– Manchester United har fått flere straffespark i løpet av to år enn mitt lag har fått på fem og et halvt år, men vi har ingen unnskyldninger for tapet i kveld, svarte Klopp 4.. januar.

Solskjær ble den gang spurt om Klopps uttalelser to dager senere.

– Er det et faktum? Trolig. Det blir trolig mitt svar, at det er et faktum at vi har fått flere enn dem. Jeg teller ikke hvor mange straffespark de har fått, så dersom de ønsker å bruke tiden på å bekymre seg for når vi blir felt innenfor 16-meteren... Jeg bruker ikke tid på dette, svarte Solskjær under sin pressekonferanse foran semifinalen i ligacupen.

– Kanskje er det en måte å påvirke dommerne på. Jeg vet ikke. Men jeg bekymrer meg ikke over det. Dersom de feller våre spillere er det straffespark om det er inne i straffefeltet, la United-manageren til.

Nå høres det ut som han bekymrer seg litt likevel…

Manchester United har så langt ikke fått straffespark i Premier League denne sesongen, mens Liverpool har fått en straffe. Forrige sesong fikk United elleve, og Liverpool fikk seks. 2019/20-sesongen var da det virkelig skilte seg ut. Da ble Solskjærs lag tildelt 14 straffespark. Liverpool, som vant ligaen den sesongen, fikk fem.