Thiago vil miste Manchester City-kampen neste helg

De røde vil måtte klare seg uten Thiago i minst tre kamper til. Keita er også ute, og kan miste flere kamper.

24. sep 2021 kl 12.22Arild Skjæveland

Mot Crystal Palace forrige helg måtte Thiago forlate banen etter 62 minutter, og han trengte hjelp for å komme seg av gresset.

Den elegante midtbanespilleren har en muskelskade i leggen, og vi vet at han skulle sendes på skann denne uken – men selve skadeomfanget har ikke vært klart. De første meldingene var at han i alle fall kom til å miste kampene mot Norwich og Brentford denne uken, men det virker å være mer alvorlig enn det.

På fredagens pressekonferanse bekreftet Jürgen Klopp at Thiago ville være ute lenger, og kanskje ville være tilbake etter landslagspausen.

– Det er en muskel i leggen, og det er et problem åpenbart. Etter landslagspausen, kanskje?, sa Klopp spørrende, noe vi kan tolke som at det ikke er helt klart hvor ille det er.

– Jeg tror ikke noe tidligere er mulig, så vi må vente og se, sa han videre.

Mister City-kampen

Det betyr at Thiago mister bortekampene mot Brentford og Porto, og hjemmekampen mot Manchester City neste helg.

Den første kampen etter landslagspausen er borte mot Watford lørdag 16. oktober – en kamp også Fabinho kan komme til å miste på grunn av landslagsoppdrag med Brasil. Brasil møter Uruguay 36 timer før avspark i Watford.

Keita er ute - og kan miste flere kamper

En annen som er ute mot Brentford er Naby Keita. Han sparket i bakken mot Norwich på tirsdag, og ble byttet ut til pause. Spilleren har fortsatt smerter, og blir ikke brukt i lørdagens kamp.

– Det er ikke noe veldig alvorlig, men det gjør at han helt sikkert mister neste kamp, og det kan også bli litt lenger. Vi må vente og se der også.

– Det er ikke alvorlig, men det er smertefullt, og vi må se hvordan vi håndterer det, sier han videre.

– Det er ikke kult når en spiller har hatt en god pre-season, kan spille mange kamper, og nå er ute – men det er sånt som skjer i løpet av en sesong. Forhåpentligvis er det over når de kommer tilbake, og de kan spille resten av sesongen. Det vil være til ekstremt stor hjelp, sa Klopp.

Med midtbaneduoen ute, i tillegg til Harvey Elliott – hvem vil du se fra start mot Brentford? Sett opp ditt lag nå.

Brentford - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.