Vi fulgte Klopps pressekonferanseSnakket om skader, ungguttene, forsvaret sitt – og om et Brentford han er mektig imponert over

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse foran Liverpools møte med Brentford

24. sep 2021 kl 11.20Arild Skjæveland

Jürgen Klopp møtte pressen, og vi fulgte pressekonferansen her. Du kan selv se den igjen i videovinduet øverst.

Velkommen til livedekning av pressekonferansen

Kl. 11.45 møter Jürgen Klopp pressen før Brentford-kampen. Vi kommer til å komme med løpende oppdateringer om hva manageren sier før det første møtet med klubben fra vest-London siden 1989.

Vi har allerede fått en oppdatering på skadesituasjonen.

Jürgen er på plass

Nå er manageren på plass, og pressekonferansen er i gang. Oppdateringer følger.

Thiagos er kanskje tilbake etter landslagspausen

– Det er ikke klart når han blir klar igjen.

– Det er muskelen hans, i leggen. Kanskje etter landslagspausen? Jeg tror ikke han vil kunne være tilbake tidligere, så vi må vente og se.

Keita er ute

– Det er ikke noe veldig alvorlig, men det han er ute i den neste kampen, det er helt sikkert.

– Han har smerter, så vi må se hva som skjer.

– Det er ikke kult når en spiller har hatt en god pre-season og nå er ute, men det er sånt som skjer. Forhåpentligvis vil han være tilbake etter dette, og kan spille resten av sesongen.

Imponert over ungguttene

Klopp fikk spørsmål om ungguttene, etter at flere av dem imponerte mot Norwich.

– Vi har hatt en veldig god sesongoppkjøring, og flere av guttene var med oss. Trenerne og støtteapparatet på akademiet gjør en strålende jobb. Det er mange skikkelig store talenter. Tre spilte mot Norwich, og jeg ble imponert, og det ble alle andre.

– En 16-åring i en seniorkamp. Du finner ikke tusenvis som kan gjøre det.

Lar seg begeistre over Thomas Frank og Brentford

– Jeg så Thomas Frank sin pressekonferanse, og det er noe av det mest underholdende jeg har sett på flere år. En halvtime der han snakket om alle de ulike spillerne. Det var veldig bra, og kanskje vi må starte med det. 

– Fotballen deres, og hvordan de er organisert er utrolig. Thomas gjør åpenbart en strålende jobb. Måten de rekrutterer på, med mindre penger. De kan likevel skape noe veldig spesielt.

– Det minner meg om da jeg trente Mainz. Vi hadde ingen penger. Vi måtte jobbe smart på overgangsmarkedet. Brentford har en sjanse mot oss.

– Han sa at han ingen forventet at de skulle få noe fra kampen mot Liverpool, men at de har en sjanse – og ja det har de. Ikke bare på grunn av fotballen, men på grunn av fotballen de spiller.

– De er et godt drillet lag i 3-5-2, og alle er klare for å løpe de ekstra metrene på det nye stadion. Jeg så kampen mot Arsenal, og så hvordan de feiret etter kampen. Det var veldig flott å se hva det betydde for dem.

– Vi vet hva vi kan forvente oss, og det vil bli tøft. Slik skal det være. Alle vil gå for det, og det vil også vi. Det er bare en veldig viktig kamp for oss, og jeg gleder meg til det.

Den imponerende statistikken defensivt

– Ali sine øyeblikk! Det er ikke som at vi ikke har fått skudd mot oss, men han har gjort redninger. 

– Vi har forsvart oss bra som en enhet så langt. Ingen ønsker å høre om det, men vi har har tre nye spillere med Joel, Virgil og Joe, og i tillegg har vi hentet inn Ibou. 

– Mot Palace hadde vi et nytt forsvar, og vi måtte ha en innstilling om å forsvare oss. Det har vi.

– Vi kommer ikke til å komme oss til runde 38 med ett baklengsmål, men vi er mer stabile, og det er det vi trenger for å ha suksess. Vi må forsvare oss bra, for vi kan ikke alltid fly – vi må også kjempe oss til resultater.

Trusselen Ivan Toney

Ivan Toney har imponert så langt.

– Brentford er en veldig fin historie må jeg si. Og Ivan Toney. De fungerer som en enhet. De stoler på ham, og det viser hva du kan få ut av en spiller.

– Han var på markedet, og jeg er ikke sikker på hvem som var ute etter ham, men Brentford var. Det handler ikke om hvilke problemer du har, men løsninger.

Minaminos form

Takumi Minamino scoret to mål mot Norwich på tirsdag.

– Taki er et utmerket talent. Da han kom, var ikke Liverpool i den beste formen, uten supportere på stadion. Utlånet til Southampton har virkelig vært til hjelp. Spillere trenger tid, men vi gir dem det ikke ofte nok.