Pressekonferanse: – Til slutt er det klubbene og spillerne som blir straffet

Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse.

10. sep 2021 kl 13.06Jens Bessesen

Jürgen Klopp møter pressen klokken 13.30 for å komme med siste nytt før Leeds-kampen. Du kan følge pressekonferansen i vårt live-vindu eller se den på Youtube.

Velkommen!

Hei og velkommen til livedekningen av pressekonferansen med Jürgen Klopp foran møtet med Leeds. 

Allerede før pressekonferansen har Klopp kommet med uttalelser om det store samtaleemnet denne uken - brasilianerne. I denne saken kan du lese at han fremdeles ikke aner om han kan bruke Alisson og Fabinho i helgen. 

Han har også kommet med en skadeoppdatering. Hvem som er friske og hvem som er skadet finner du i denne saken.

Klopp ankommer scenen ca klokken 13.30. Da oppdateres saken automatisk med det som blir sagt på pressekonferansen.

Klopp er på plass...

Vil du risikere å bruke Alisson og Fabinho og ta konsekvensene?

– Jeg vet at Bobby ikke blir klar på grunn av skaden. 

– Det er en vanskelig situasjon for alle klubber og ikke minst spillerne. De ønsket å spille, og klubbene ønsket å la de dra, men det var ikke mulig. Vi kunne ikke risikere at de måtte i ti dagers karantene. Nå ser det ut til at spillerne får den virkelige straffen. De kan ikke spille, som er det de elsker å gjøre. Det er ikke ok. Vi avgjorde ikke dette. 

– Vi er midt i en pandemi, og det er godt at vi får en påminnelse av og til. Men fotballspillerne har fått unntak. Det har ikke ført til noe økt smitte i samfunnet. Vi testes tre ganger i uken. Vi får raskt svar.

– FIFA og CONMEBOL bestemte seg for å legge inn en ekstra kamp som ble spilt klokken halv to i natt. Brasil vant alle sine kamper i pausen, men de har klagd og sier vi ikke kan bruke spillerne våre. 

– Før landslagspausen hadde vi et møte med Arsene Wenger og en annen representant fra FIFA. Da fikk jeg meldingen om at spillerne ikke fikk unntak fra karantene. Da var alle i rommet enige om at de ikke kunne dra. Og vi vet ikke hvem vi kan bruke i helgen.

– Neste gang kan det være enda flere land på rødlisten. Hvis det skjer, får vi samme problemer igjen. Og igjen må klubben og spillerne få straffen for noe vi ikke har påvirkning på. Det er ikke riktig.

Naby Keita-situasjonen og skadesituasjonen

– Vi prøvde å få ut spillerne fra Guinea så fort som mulig. Spillerne fra Europa kunne dra, men vi vet ikke hvordan det blir om tre uker. 

– Virgil er ok og det samme er de andre som kom fra landslagspause.

– Hva tenkte du da du så Virgil gå ned i Nederland-kampen?

– Jeg så det og ble bekymret. Men så forsvant sendingen. Men jeg snakket med assistenten min som så på nederlandsk tv. Jeg spurte om han var ok, og fikk svar at han ikke var sikker. Men Virgil ga tommel opp etter kampen. 

Hvilke utfordringer byr Leeds på når Elland Road er fullsatt?

– Jeg ser frem til å oppleve atmosfæren. Milner kan fortelle oss hvordan det blir. Kampen blir tøff. Det opplevde vi to ganger forrige sesong. De har sin måte å spille på, med mannsmarkering. De er fleksible og modige, dynamiske. De er et veldig godt fotballag og vi må være på vårt beste for å få med oss noe.

Forslag om VM annethvert år. Kan dette føre til en løsning på utfordringene med fotballkalender?

– Det er ingen annen fysisk idrett med en så krevende kalender. Det finnes nok mer krevende idretter, men de løper ikke 40 maraton i året. Andre idretter har det ikke sånn. Vi vet hvorfor det skjer, uansett hva folk sier. Til slutt handler det bare om penger. Sånn er det. Vi gjør det ikke på grunn av penger, men vi får mye av det. Det er åpenbart i Premier League.

– Men på et tidspunkt må noen forstå at uten spillerne, den viktigste ingrediensen i fotballen, er det ingen idrett. Ingen er viktigere. Tenk om det er VM annethvert år. Da kan vi være sikker på at det blir EM også annethvert år. Da må toppspillere spille en stor turnering hvert år. Da vil de hvis mulig få en tre ukers pause hvert år.

– Det handler ikke om hvor mye de tjener. De har bare én kropp. Men alt som kom opp de siste årene som nye ideer, handler om flere kamper. Infantino har sagt det er for mange meningsløse fotballkamper. Hvis du bare har viktige kamper, blir det aldri pause. Nøkkelspillere får aldri en pre-season. Det er ikke riktig. Vi har snakket om det ofte. Jeg sier alltid det samme. Ingen lytter til meg, så det er ikke viktig hva jeg sier. 

– For eksempel var det ingen som snakket med spillerne da de satte siste kamp i denne landslagspausen natt til fredag. Da kunne de ikke spilt i helgen uansett. Det må komme et tidspunkt der alle kommer sammen og tenker på idrettens beste og ikke deres egen interesser, men jeg vet ikke om jeg er i live den dagen det skjer.

Når forventer du svar på om Alisson og Fabinho får spille? Og hva med de neste landslagspausene?

– Aner ikke når jeg kan forvente svar. Vi får se. Jeg vet ikke når jeg må ta avgjørelsen. Det hadde vært fint å vite det i dag for å trene med laget som skal spille søndag. 

– VM-kvalifiseringen må spilles. Enten må vi si at lag som Brasil og Argentina allerede er kvalifisert, og det samme gjelder lag i Europa. Ellers må vi ha unntak fra regjeringen. Vi lever i bobler. Fra hjemme til trening og hjem igjen. Når de drar på landslagssamling er de i en ny boble. Derfor fungerer det fint. Spillerne utgjør ingen risiko. Ellers flytter vi bare problemet fremover. Jeg kan ikke bestemme, men til slutt er det kun spillerne og klubbene som blir straffet.

Hva tenker du om overgangsvinduet til Liverpool?

– Bra. Vi hentet Ibou, solgte noen spillere og lånte ut noen spillere så de skal få spille mer. Alt bra. 

Trent Alexander-Arnold på midtbanen for England. Har du vurdert å gjøre det samme?

– Du kan se at hans posisjon har endret seg i noen av våre kamper, så det er ikke noe behov for å gjøre han om til en midtbanespiller. Gode spillere spiller nesten overalt. Trent er overalt på høyresiden. Når vi er så dominante kan han spille i midtbanen, men da ville jeg hatt han i sekserrollen. Men hvorfor skal du gjøre verdens beste høyreback til en midtbanespiller? 

– Hvordan kan du tenke at en høyreback ikke er viktig? Han får ikke mer innflytelse av å spille på midten. Det er bare å se hva han har levert. Vi prøver å bruke hans egenskaper, men høyrebacken forsvarer høyresiden. Det gjør han bra, og når vi har ballen bruker vi han så godt vi kan.

Det var alt

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen.