Vi fulgte Jürgen Klopps pressekonferanse foran kampen mot ChelseaLiverpool-manageren bekreftet at ingen av landslagsspillerne som er uttatt til kamper i rødlistede land får reise

Landskamper i rødlistede land ble et av hovedtemaene under dagens pressekonferanse. Jürgen Klopp forventer ellers ingen stor aktivitet fra Liverpools side de fire dagene som gjenstår frem til transferdeadline.

27. aug 2021 kl 13.10Einar Kvande

Du se Jürgen Klopps pressekonferanse foran Chelsea-kampen på YouTube, eller du kan lese de viktigste uttalelsene til Liverpool-manageren i denne artikkelen.

Jürgen Klopp er her

Pressekonferansen er igang.

Klopp får spørsmål hva han forventer av kampen mot Chelsea

– Jeg forventer en god kamp. Begge lag er godt organiserte. Det blir en hard kamp. Dette er en av de kamepne jeg ville sett selv om jeg ikke hadde vært involvert. Chelsea vant Champions League forrige sesong, og spilte en svært god andre halvdel av sesongen. Thomas Tuchel har utviklet dem i riktig retning. En tøff motstander. Vi er ikke i så verst form selv heller.

Neste spørsmål er om transfervinduet

Jeg forventer ikke fire travle dager for oss. Noen lag har sikret seg flere valgmuligheter. Men det er mange måter å vinne en fotballkamp på. Det handler ikke bare om å hente inn nye spillere. Ibrahima Konate kom ikke på billigsalg. Andre spillere har signert angrepsspillere, noe de tydleigvis mente de trengte. Vi bruker ikke dette som unnskyldning i noen kamper. Vi skal kjøre på med det vi har. Vi tenker ikke på dette før vi møter dem.

Neste spørsmål gjelder Manchester City, som er i ferd med å signere Cristiano Ronaldo

Jeg vet ikke mer om dette enn du. Dersom andre klubber kan gjøre ting som dette, så er det ingen noe de gjør for fremtiden. Dette er nå de gjør for nuet. Dersom andre klubber kan gjøre dette, er det greit. Vi må se lenger frem enn dette når vi kjøper spillere. Selv med den beste troppen i verden er det ikke alltid mulig å vinne. Slike ting som dette er ikke i våre hender. Vi følger med på dette akkurat som dere.

Neste spørsmål gjelder Andy Robertson, og om han vil være på laget i helgen

Jeg er veldig godt fornøyd med hvordan Kostas har spilt under preseaon og de to første kampene. Kostas måtte tilvenne seg vårt spill. Nå er han i sin beste form siden han kom hit. Vi har en lang sesong foran oss. Robbo var i troppen allerede forrige helg. Vi har ikke behøvd å haste Robbo tilbake. Vi har to veldig gode venstrebacker, noe som alltid var planen vår. Millie har spilt der oftere enn han ønsket. Robbo hadde en utrolig sesong forrige sesong. Jeg glemmer ikke hva han har gjort for oss. Han er et dyr. Han jobber veldig hardt. Det er flott å ha disse to valgmulighetene. Begge vil få spille kamper. De må trene så godt som de kan. Så skal jeg avgjøre om hvem som skal spille.

Gini Wijnaldum blir også tema på denne pressekonferansen

Vi savner han både på banen og i garderoben. Men vi kan telle antall midtbanespillere. Om det er et område på banen der vi har alt vi trenger, så er det på midtbanen. Vi behøver ikke å hente inn en spiller til. Harvey ville trolig ikke spilt forrige helg, om Gini fortsatt hadde vært her. Men han storspilte. Vi har andre også. Curtis Jones. Naby Keita har spilt to veldig gode kamper. Jeg vet ikke om han ville ha spilt om Gini fortsatt hadde vært her. Thiago har ikke startet ennå. Vi har Oxlade-Chamberlain, og Fabinho selvsagt. Det er ikke behov for å kjøpe en midtbanespiller, selv om det finnes ledige spillere på markedet. Dersom det finnes en spiller der som vi virkelig ønsker oss, så skal jeg love dere at vi vil gå for ham.

Hvordan vil du beskrive Thomas Tuchels fotball?

Det Thomas har gjort i Chelsea er helt eksepsjonelt. Jeg var aldri i tvil om at han ville lykkes der, men jeg tror ikke engang han trodde at det ville skje så fort. Det de klarte forrige sesong var veldig fortjent. Thomas er en eksepsjonell mangager og trener, som har all min respekt.

Harvey Elliotts utvikling

Vi har ikke mange spillere som slår igjennom sent. Elliott har utviklet seg veldig fort, og var klar for seniorfotball allerede som 16-åring i Fulham. Nå er han 18 år, og jeg tenke forrige helg at han vil kunne hjelpe oss. Han er en stor spiller, og takk Gud for det! Alle hans trenere skal ha en del av æren for det. Han tok store steg i Championship i fjor. Han er ikke bare et fotballtalent, men et fysisk talent også.

Om landskamper i rødlistede land

Jeg tror jeg kan bekrefte at våre spillere ikke vil reise, om de vil reise til rødlistede land. Vi har aldri klaget over landskamper tidligere. Spillerne ønsker å spille landskamper. Men denne gangen er det annerledes. Reglene i England er slik at spillerne må i karantene i 10 dager i et hotell i nærheten av flyplassen. Da handler det bare om å sove, spise og vente, og som klubb kan vi ikke gjøre det. Ikke bare fordi vi skal spille kamper i denne perioden, men de mister også ti dager med trening. De vil miste muskelmasse. Når de kommer tilbake da vil de måtte trene seg opp igjen, så de vil ikke kunne spille kamper umiddelbart etter å ha vært i karantene så lenge. Derfor gjør vi det slik. Regjerningen gir ingen unntak for fotballspillere, så derfor kan ikke spillerne reise.

Om overgangene til Messi og Ronaldo

Det kan være et kommersielt aspekt selvsagt, men jeg tror ikke PSG henter inn en spiller som Messi av kommersielle årsaker. Det samme gjelder om Ronaldo går til City. Jeg har aldri kjøpt en spiller av kommersielle grunner.

Pressekonferansen er over

Den åpne delen av pressekonferansen er nå avsluttet.