Dette sa Klopp til pressen før kampen mot Burnley

Jürgen Klopp møtte pressen før sesongens første hjemmekamp.

20. aug 2021 kl 12.22Jens Bessesen

Det er duket for pressekonferanse før kampen mellom Liverpool og Burnley. Du kan se pressekonferansen i vinduet øverst i saken eller følge den i vår livefeed.

Pressekonferanse klokken 13

Velkommen til livedekning av Jürgen Klopps pressekonferanse før Liverpools hjemmekamp mot Burnley. Manageren møter pressen klokken 13, og i denne feeden vil vi oppdatere med alt som blir sagt.

Mulige temaer

Klopp kommer nok til å bli spurt hvordan det blir å spille ligakamp foran et fullsatt Anfield igjen. Det har ikke skjedd siden mars 2020. Han vil nok også gi en oppdatering på skadesituasjonen. Vi har sett Andy Robertson i løpetrening denne uken, mens Thiago, Jordan Henderson og Curtis Jones har vært i full trening med laget.

Fredag kom også den triste nyheten om at Fabinho har mistet sin far. Brasilianeren var ikke på trening torsdag, og Klopp vil kanskje gi en oppdatering om hvordan situasjonen er for 27-åringen.

Klopp er på plass...

Hva har du lært etter intervjuet med Kop Outs?

– Jeg er ikke stolt, men jeg vet at det var viktig og nødvendig å snakke om. Jeg kjenner til lidenskapen til våre supportere. Det er vår plikt å ta tak i ting, og hvis responsen var bra, er det bra. For det var viktig å snakke om. Jeg lærte mye, så forhåpentligvis gjorde noen fans også det.

Les mer her: Klopp ber supporterne om å legge fra seg omstridt sang

Om Fabinho

Fabinho har mistet sin far, og Klopp sier at Fabinho er i Liverpool.

– Han er her og gjør det han kan. Alle føler med ham. Vi har gitt ham våre kondolanser og vår kjærlighet. Resten er privat, sier Klopp.

Les mer her: Fabinhos far har gått bort

Hva er siste nytt om Jordan Henderson og Thiago?

– De er mye nærmere. De ser bra ut. Nå må vi ta en avgjørelse. De så bra ut i treningskampen og den siste uken. Det er opp til meg om de kommer til å spille.

Hvor mye ekstra motivasjon får dere av at det ble tap mot Burnley sist de var på Anfield?

– Jeg har ikke tenkt på det. Det har ingenting med dagens kamp å gjøre. Vi vil gi alt foran våre fans for første gang på 520 dager, eller noe sånt. Fotball er lettere å nyte når du spiller positivt. Det finnes ingen garantier, spesielt ikke mot Burnley. De forsvarer seg bra og har gode fotballspillere. Sean Dyche gjør en utrolig jobb, og de er gode på dødballer. Vi tenker ikke på revansje, men vil ha en positiv kamp.

Les mer her: Da Burnley slukket lyset på Anfield

Om stemningen før kamp når man kan spille foran fans igjen, spesielt for nye spillere.

– Alle ser frem til det. Normalt når du signerer for Liverpool, er noe av det første du gleder deg til den første kampen på Anfield for å oppleve atmosfæren. Alle som har hatt første kamp på Anfield før, vet at det er et spesielt øyeblikk. Det er individuelt. De ser frem til det. Vi som har hatt 300-400 kamper på Anfield kan heller ikke vente. Vi er glad for å ha dere tilbake.

Kan du sammenlikne «den gule veggen» i Dortmund med The Kop?

– Begge deler er utrolige tribuner og viktige for klubben. I Tyskland er det diskusjoner om stadion skal kalles opp etter sponsoren eller sitt originale navn, men «The Yellow Wall» vil alltid hete det. Det er samme med The Kop. På VIP-tribuner kommer kanskje folk litt sent ut til kamp. Men når du er på The Kop eller The Yellow Wall er du der kun for fotballen. Og hele stadion følger etter. Jeg gleder meg til å føle den stemningen igjen. Da jeg kom her var ikke folk så fornøyd med fotballen. I dette øyeblikket tror jeg alle vil nyte hvert sekund på stadion.

Jordan Hendersons kontraktssituasjon, har det vært noe utvikling den siste uken?

– Nei, alt er bra. 

Les mer her: Agentenes spill rundt kontraktene til Salah og Henderson

Ble du imponert over Virgil van Dijk forrige uke?

– Jeg ble ikke overrasket. Han har hatt fire-fem uker med pre-season, og hvis du regner med all rehabiliteringen har han hatt tidenes lengste pre-season. Jeg har sett han på trening og så det samme i kamp, så jeg var ikke overrasket. Han er en god fotballspiller som jeg er glad for å ha tilbake.

Les mer her: – Jeg er ikke en robot

Midtbanen med Oxlade og Keita sist. Hvor verdifulle er de for deg?

– De er veldig verdifulle. Det handler om å være tilgjengelig og å bruke momentum. Uten hell i livet sliter man. Blir du skadet i feil øyeblikk, så venter aldri fotballtoget på deg. Det har aldri vært tvil om kvaliteten til spillerne, man kunne skrevet en bok om det. Hvis du får sjansen i fotball må du bruke den. Da får du flere kamper. Men det er mange gode spillere i troppen vår, og vi vil gjøre endringer også uavhengig av prestasjoner. 

Det var alt

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen.