– Jeg er ikke en robot

Virgil van Dijk sier det vil ta tid før han er tilbake til sitt aller beste.

16. aug 2021 kl 22.05Jens Bessesen

Virgil van Dijk sier mye arbeid gjenstår før han er tilbake i toppslag. 

– Jeg må fortsatt jobbe for å bli bedre. Jeg ønsket å være ute på banen og spille første kamp fordi jeg følte at jeg trengte det og at det vil gjøre meg bedre. Fra mitt ståsted, og jeg kjenner kroppen min, er det mye som må forbedres, sier han til Daily Mail etter å ha spilt sin første tellende kamp siden 17. oktober.

– Jeg er ikke en robot. Jeg trenger kamper, tid og repetisjon. Heldigvis har vi en fantastisk manager som hjelper meg.

Like etter kampen fikk han spørsmål fra Sky Sports om han føler seg helt som ny.

– Jeg trenger kamper, og det vet både manageren og jeg. Nå må jeg restituere og forhåpentligvis bli klar til neste uke, sier han.

Følte seg trygg

Overfor Daily Mail utdyper nederlenderen.

– Jeg kan ikke være hundre prosent med en gang. Nå har jeg spilt den første kampen. Det var emosjonelt og må mange måter vanskelig. Du ser kampen for deg i hodet så mange ganger før du spiller, sier van Dijk og legger til at han var sliten.

– Det var på grunn av alt rundt kampen. Jeg måtte komme over en hindring, og så ville det føles bra igjen. Så det var det som skjedde. Jeg trente godt og følte meg trygg på kneet. Det har vært en vanskelig reise, men nå er jeg glad for å være tilbake, sier han.

Når det gjelder det sportslige mener han det er mye å forbedre selv om det var godt med en trepoenger.

– Men sånn er det i sesongstarten. Vi kommer til å bli bedre, og skal prøve allerede mot Burnley, sier van Dijk.

Vanskelig

van Dijk legger ikke skjul på at han var langt nede like etter skaden i fjor høst.

– Mentalt var det vanskelig. Fra å være helt frisk til ikke å kunne gå. Full av medisin og full av smerte som gjør at det blir lite søvn. Dessuten var det tøft å se laget da vi fikk flere skader i viktige posisjoner. Vi kunne ikke spille som vi ønsket med høyt press og fulle av energi. Det er ikke lett når midtbanespillere må spille forsvar. Så det var fantastisk av guttene å klare tredjeplass. Forhåpentligvis kan vi bygge videre på det, sa han like etter kampslutt.

Selv handler det nå om å komme i best mulig form. Sommeren har handlet om å komme tilbake til de normale rutinene.

– Det er det vanskeligste, å komme tilbake til normalen. Men jeg har gjort store steg i pre-season, og tok et nytt steg nå, sa van Dijk.

Mannen som fredag skrev under på en ny langtidskontrakt med de røde sier han er stolt over å være tilbake på banen.

– Jeg er stolt av meg selv og av de som hjalp meg, som min kone og mine barn, og klubben, sier han til Daily Mail.