– Vi får se hva sesongen bringer. Jeg skal nyte det

Virgil van Dijk klarte ikke skjule smilet da han ble spurt om hvordan det var å være tilbake på banen igjen.

14. aug 2021 kl 22.16Jens Bessesen

Om lag 300 dager siden han ble skadet var Virgil van Dijk lørdag tilbake på en Premier League-arena igjen. Og 30-åringen var sammen med Joel Matip i høyeste grad til å kjenne igjen. Den offensive og dristige forsvarslinjen til Liverpool holdt tett da Norwich ble slått 3-0 i åpningskampen på Carrow Road.

– Det var en tøff kamp. 3-0 høres komfortabelt ut, men vi havnet under litt press på slutten, så vi må kanskje gjøre noe bedre. Samtidig kan man ikke være negativ etter i kveld. Vi vant 3-0 og jeg er glad for å være tilbake for å hjelpe laget, sier van Dijk til Sky Sports etter åpningen på 2021/22-sesongen.

På spørsmål om han føler seg helt som ny, svarer nederlenderen som følger.

– Jeg trenger kamper, og det vet både manageren og jeg. Nå må jeg restituere og forhåpentligvis bli klar til neste uke, sier han.

En tung periode

van Dijk legger ikke skjul på at han var langt nede like etter skaden i fjor høst.

– Mentalt var det vanskelig. Fra å være helt frisk til ikke å kunne gå. Full av medisin og full av smerte som gjør at det blir lite søvn. Dessuten var det tøft å se laget da vi fikk flere skader i viktige posisjoner. Vi kunne ikke spille som vi ønsket med høyt press og fulle av energi. Det er ikke lett når midtbanespillere må spille forsvar. Så det var fantastisk av guttene å klare tredjeplass. Forhåpentligvis kan vi bygge på det, sier han.

Selv handler det nå om å komme i best mulig form. Sommeren har handlet om å komme tilbake til de normale rutinene. 

– Det er det vanskeligste, å komme tilbake til normalen. Men jeg har gjort store steg i pre-season, og tok et nytt steg nå, sier van Dijk.

Tittelkamp?

Han sier videre at han storkoser seg i det som ser ut til å bli en Premier League-sesong med mange gode lag.

– Vi må bare fokusere på neste kamp, men det er spennende å se Premier League som dette. Kvaliteten er enorm, og jeg liker det. Dersom vi holder oss friske på vårt lag har vi en god sjanse. Vi får se hva sesongen bringer. Jeg skal nyte det å spille mot verdensklassespisser og -lag når det er umulig å spå hvem som vinner, sier han.

Han har også fått en ny kontrakt med seg inn i den nye sesongen.

– Det er noe jeg og familien er veldig stolt over. Min kone og mine barn har også jobbet så hardt for dette, og det er noe å bygge videre på. Jeg vil bare fortsette å bli bedre, sier stopperkjempen.