Virgil van Dijk har signert ny langtidskontrakt

Midtstopperen har signert en avtale frem til sommeren 2025.

13. aug 2021 kl 11.03Einar Kvande

Virgil van Dijk fortsetter karrieren i Liverpool. Det ble klart etter at han i dag satte navnetrekket sitt på en ny langtidskontrakt med Liverpool FC. Ifølge James Pearce i The Athletic har nederlenderen signert en avtale som strekker seg frem til sommeren 2025, altså en fireårskontrakt. I praksis er dette en forlengelse av den gamle avtalen med to år.

Midtstopperen blir den fjerde etablerte førstelagsspilleren som signerer en ny kontrakt denne sommeren. Tidligere har Trent Alexander-Arnold, Alisson Becker og Fabinho satt navnetrekket sitt på nye langtidsavtaler.

– Dette er noe jeg er veldig stolt over. Min kone og mine barn er også stolte, og det er mitt agentbyrå også, sier midtstopperen i et intervju med Liverpoolfc.com.

– Den harde jobbingen vi har lagt ned så langt fortsetter, og jeg ser frem til en fremtid med Liverpool. Jeg er glad, lettet og stolt.

Van Dijk kom til Liverpool fra Southampton i januar 2018, og etablerte seg raskt som en krumtapp i midtforsvaret til de røde. Han har spilt 130 kamper for klubben, og har scoret 13 mål. I løpet av sine tre og et halvt år i Liveprool har han vunnet både Premier League, Champions League, UEFA Super Cup og klubb-VM.

– Helt siden jeg kom til klubben har jeg følt meg verdsatt av fansen, mine lagkamerater og staben. Dessverre ble forrige sesong en sesong jeg helst vil glemme, sett fra et personlig ståsted. Men jeg har trivdes her hele tiden, og vil fortsette med det de neste par årene sammen med dere alle, sier midtstopperen.

– Nå føler jeg meg som en av seniorspillerne i troppen. En viktig spiller for laget og klubben. Det er en fantastisk følelse, og en av grunnene til at jeg føler meg så hjemme her.

Spent på om han får starte mot Norwich

Van Dijk har rukket å bli 30 år, og den nye avtalen løper ut bare en drøy uke før han fyller 34 år. Nå ser nederlenderen frem til ligaåpningen mot Norwich i morgen kveld.

– Jeg føler meg i god form. Vi har fått kamptrening i treningskampene. Jeg føler meg klar for helgens kamp, så får vi se hva manageren bestemmer seg for. Vi skal kjempe for poengene, og forhåpentligvis får vi et positivt resultat.