– Blir overrasket om han går rett inn i laget

Journalist tror det vil gå over en måned før Virgil van Dijk starter kamper igjen for Liverpool.

4. aug 2021 kl 14.12Jens Bessesen

Journalist Simon Hughes i The Athletic tror det vil gå ytterligere en måned før Virgil van Dijk er klar til å starte kamper jevnlig for Liverpool. De tre første kampene av sesongen spilles i august, mot Norwich, Burnley og Chelsea, før det blir et landslagsopphold. 

Hughes tror van Dijk må vente til etter landskampene før han kan begynne å spille fast igjen for Liverpool. 

– Jeg tror det vil ta tid. Nå har Liverpool tre treningskamper før de går rett inn i en bortekamp, en tøff kamp mot Norwich. Jeg blir overrasket om han går rett inn i laget i den kampen, sier Hughes i den nyeste episoden av podcasten The Red Agenda

Matip og Konate danner stopperpar?

Mye kan tyde på at det blir Joel Matip og Ibrahima Konate som skal danne stopperpar de første kampene av 2021/22-sesongen. Duoen har hatt en hel oppkjøring på å bli varme i trøya. 

– Vi så jo at van Dijk hadde noen vanskelige øyeblikk i den første kampen han var tilbake. Hvis jeg skal gjette hva Jürgen Klopp tenker, tror jeg det blir i midten av september etter landslagspausen. Da tror jeg han vil starte kamper jevnlig igjen, sier Hughes og legger til at det også blir spennende å se om van Dijk kommer med i landslagstroppen til Nederland i starten av september.

Klopp har selv vært klar på at van Dijk ikke skal presses for hardt i starten. Det samme gjelder for øvrig Joe Gomez.

– Vi prøver å sørge for at intensiteten ikke blir for høy, men det ser veldig bra ut, sier Klopp om fremgangen til de to midtstopperne.

Jobber tett med Schlumberger

I et ferskt intervju med LFCTV forteller van Dijk at han jobber mye med Andreas Schlumberger, som er Liverpools «head of recovery and performance». Han er mannen som må gi klarsignal til Klopp og Pep Lijnders om at en spiller er klar til kamp etter å ha vært skadet. 

van Dijk sier samarbeidet med Schlumberger er viktig på veien tilbake til fotballbanen, og at det ikke lønner seg å ta noen snarveier. 

Når det kommer til kampene mot Bologna torsdag avslører nederlenderen at han og Gomez skal spille minst 30 minutter.

– Så har vi to treningskamper på Anfield som jeg ser veldig frem til, det blir spilletid i en av de. Dermed får jeg enda flere minutter om ting går bra, sier han.

Når det blir spilletid i ligaen vet han foreløpig ikke.

– Når alt kommer til alt handler det om hva manageren ønsker. Vi får se hvordan fremgangen er, sier han.