– Må være forsiktige

Jamie Carragher sier Liverpool må være forsiktige når det gjelder Virgil van Dijks comeback fra skade.

2. aug 2021 kl 10.43Jens Bessesen

Virgil van Dijk er endelig skadefri, og i treningskampen mot Hertha Berlin forrige uke fikk han sine første minutter på banen siden Merseyside-derbyet i oktober i fjor. Liverpool har så langt kun signert Ibrahima Konate denne sommeren, men det å få van Dijk tilbake kan kanskje regnes som den aller viktigste «signeringen». 

Om 30-åringen er klar til å starte sesongåpningen mot Norwich neste lørdag gjenstår å se. Tidligere Liverpool-stopper Jamie Carragher mener Jürgen Klopp og co må være forsiktige når de skal få nederlenderen tilbake i kampform.

Ikke verdens undergang

– Vi må være forsiktige, og det tror jeg Jürgen Klopp vil være, sier Carragher ifølge Goal.

– Jeg tror ikke vi kan forvente at Liverpool automatisk kommer til å vinne ligaen bare fordi van Dijk er tilbake, sier Carragher. 

Carragher mener det ikke er verdens undergang om Liverpool må benytte andre midtstoppere mot Norwich.

– Det er ikke verdens undergang om han ikke rekker første kamp. Det viktigste er at han er hundre prosent klar til å spille slik at han fremdeles kan ha fem-seks gode år på toppnivå i Liverpool, sier han.

– Verdens beste

Liverpool-legenden Carragher mener det ikke er tvil om hvem som er verdens beste midtstopper om man ser bort fra skader.

– Han hadde en veldig alvorlig skade, og det er viktig at man ikke har hastverk med å få han tilbake. Hvis han er tilbake på sitt beste er han verdens beste midtstopper, og det er det Liverpool trenger de neste fem-seks årene - ikke de neste fem-seks ukene, sier Sky Sports-eksperten.

Liverpool har nå flere midtstoppere å velge mellom enn på lenge. I likhet med van Dijk er også Joel Matip og Joe Gomez tilbake fra skade, mens Konate stadig blir bedre kjent med sine nye lagkamerater. Dessuten er vårsesongens helter Nat Phillips og Rhys Williams spilleklare, mens Ben Davies også er et alternativ.

Denne uken skal Liverpool spille treningskamper mot Bologna og Athletic Club.