Kilde i Liverpool FC:– Virgil har ikke bekymret seg og har ikke fremskyndet noe

Stopperkjempen skal ha tatt alle de riktige stegene på vei tilbake fra skaden.

29. jul 2021 kl 15.51Jens Hapnes Rege

Flere Liverpool-supportere trakk et lettelsens sukk da Virgil van Dijk bekreftet at han ikke skulle til sommerens EM-mesterskap. 

Det var fryktet at nederlenderen skulle haste seg tilbake for å rekke mesterskapet med hjemlandet sitt, og at det kunne gi større risiko for problemer videre i karrieren. 

Til slutt valgte han å ta den vanskelige avgjørelsen og droppe mesterskapet. Etter å ha vært tålmodig i lang tid er han nå klar for å spille, ifølge en kile i klubben. 

Er klar

– Jeg har spurt ham om hvordan han føler seg noen ganger, og han sier han føler seg bra. Til syvende og sist er det Jurgen og det medisinske apparatet som bestemmer om han spiller i kampen, skal en kilde i klubben ha sagt til Liverpool Echo

– Virgil vil si at han føler seg bra, han klaret så vidt vente på å komme i gang igjen. 

Kilden mener van Dijks karakter har hjulpet ham på vei tilbake fra skaden.

– Han er en lun og rolig type som hjelper han på banen, men det er også nyttig for å ta de riktige stegene i rehabiliteringen. Han har ikke bekymret seg og har ikke fremskyndet noe, det er viktig. 

VINNER: Virgil van Dijk er nummer en i det meste.

VINNER: Virgil van Dijk er nummer en i det meste.

Var savnet av Nederland

I sommerens europamesterskap var det tydelig at Nederland savnet stopperkjempens fremragende lederegenskaper, da de røk ut allerede i åttendedelsfinalen mot Tsjekkia. 

– Det var kjipt for det nederlandske landslaget, selvfølgelig, men det var den beste løsningen for Virgil og klubben. Virgil ønsket ikke å risikere noe og ville ta de riktige stegene for sin egen del. Jeg tror det var det riktige valget, forklarer kilden i Liverpool FC. 

– En spillers karriere er lenger enn et EM eller VM, og han har god tid til å delta igjen der for Nederland. Dersom han hadde satt årets mesterskap som mål og prøvd å bli klar til det, kunne han ha fått problemer senere. 

Overgang til kamp

Nå når van Dijk har fått tilbake selvtilliten i treningssituasjoner skal det være en naturlig overgang å prøve seg i kamp. 

– En slik skade tar tid å lege og det tar tid å få tilbake styrken, balansen og koordinasjonen.

– Den neste utfordringen er å få tilbake selvtilliten i kampsituasjoner, som han er i gang med snart forhåpentligvis. Etter det er den neste utfordringen å tørre å takle og gå i dueller, slike ting. 

– Han har gjort det på trening, så da er dette det neste naturlige steget, avslutter kilden. 

Torsdag kveld kan van Dijk få sine første minutter på banen på 285 dager når Liverpool møter Hertha Berlin til treningskamp. Kampen starter 20.20 og sendes på LFCTV Go.