Klopp vil ikke risikere van Dijk og Gomez mot Hertha

Torsdag 29. juli møter Liverpool et nytt tysk lag, men det blir fortsatt uten to av stopperprofilene.

23. jul 2021 kl 20.45Øystein Tronstad

– De ser veldig bra ut. De gjør alt, de spiller fotball. Vi holder dem til trening, gjør det vi kan, sier Jürgen Klopp til LFCTV etter at Mainz har blitt slått 1-0, uten Joe Gomez eller Virgil van Dijk i troppen.

– Vi må bare være tålmodige. Vi forbereder oss for en full sesong, ikke en preseasonkamp. Jeg vil ikke risikere det for en kamp her, vi får vente og se. Vi har mange kamper igjen i preseason, men jeg ser ikke for meg at de blir involvert i den neste.

Liverpool byttet hele laget ved pause. De røde startet med forsvarsrekka Trent Alexander-Arnold, Kostas Tsimikas, Joël Matip og Ibrahima Konaté.

Det spekuleres allerede i at dette blir laget i ligapremieren mot Norwich. Spesielt nå som Nathaniel Phillips linkes bort, og vi ikke vet når vi får se Gomez eller van Dijk igjen.

– Vi måtte forsvare oss, selvsagt, fordi de (Mainz) er gode Når det kommer til organiseringen, var ikke dette en gang i nærheten av der vi ønsker å være.

Mye bra, mye å ta tak i

– Det handler aldri om 100 prosent, det handler om hvilken prosent som er tilgjengelig, og jeg tror at gutta gjorde det i dag, så jeg er fornøyd. Ingen ble skadet, det er også viktig, alle kom seg gjennom.

Etter hvilen fikk Divock Origi være kaptein for et ungt Liverpool-lag. Det var til slutt de som fikk jobbet inn seieren, etter at venstreback Owen Becks innlegg ble satt i eget mål, på oppsiktsvekkende vis, av Mainz-forsvarer Luca Kilian.

– Harvey (Elliott) i første omgang, var veldig god. De unge klarer seg fint, må jeg si. Jeg nyter det å se og hjelpe dem med å forstå spillet bedre og bedre.

–  At Owen (Beck) var involvert i målet er fint for han, jeg må si at han spilte godt. I andre omgang spilte vi et annet system, men du må gjøre forskjellen i en mot en-situasjoner.

Klopp trekker også frem Kaide Gordon, Divock Origi og Billy Koumetio etter at den første fulle treningskampen ble vunnet.

Den neste kommer på torsdag mot Hertha Berlin.