Jürgen Klopp til de unge spillerne: – Døra er åpen, ta sjansen

Preseason handler ikke bare om å komme i form til en ny sesong, for unge spillere kan det være forskjellen på et utlån eller minutter på førstelaget.

18. jul 2021 kl 21.24Øystein Tronstad

Med 36 navn med til Østerrike kan treningsleiren påvirke fremtiden til mange av spillerne, spesielt de yngre som får vise hvor langt de har kommet i utviklingen og hvor veien kan ligge videre i karrieren. 

– Jeg vet ikke. Med noen av de unge må vi kanskje tenke på utlån, og sånt som om det er riktig timing? Ingen endelige avgjørelser er tatt ennå, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

Vil bli overrasket

Hovedtreneren har døra åpen for alle som måtte vise seg verdige.

– Jeg foretrekker å bli positivt overrasket over noen av guttene hvor jeg tenker, «åh herregud, jeg forventet ikke at han var så nære allerede».

ROLLEMODELL: James Milner er i motsatt ende aldersmessig, men sprer mye erfaring og tilbakemeldinger på feltet.

ROLLEMODELL: James Milner er i motsatt ende aldersmessig, men sprer mye erfaring og tilbakemeldinger på feltet.

– Det er en sjanse til å ta de riktige stegene i riktig retning. De var nærme førstelaget men spilte ikke ofte nok. Så, døra er åpen. Det er mange midtbanespillere som ikke er her, kom igjen, ta sjansen og spill den beste fotballen du kan.

Stille med kjøp og salg

Navn som Beck, Musialowski, Gordon og Bradley er nye bekjentskaper for mange supportere. Samtidig har ikke Liverpool sett mange nye fjes komme inn portene i løpet av overgangsvinduet foreløpig.

– Markedet er uansett virkelig stille for øyeblikket. Jeg tror det var (Jadon) Sancho og kanskje noen flere. Ok, vi gjorde unna Konaté tidlig, men det er et temmelig rolig vindu. La oss se hva som skjer og sånn, men akkurat nå har alle muligheten til å imponere meg og det håper jeg at de gjør.

Spesiell samling

De spesielle forholdene fører til at de røde er unormalt lenge samlet på samme sted. Det gir hvertfall tid og rom for å trene og bygge seg opp.

FÅR TESTET OG VIST NIVÅET SITT: 19-årige Leighton Clarkson forsøker skli unna 26-årige Takumi Minamino.

FÅR TESTET OG VIST NIVÅET SITT: 19-årige Leighton Clarkson forsøker skli unna 26-årige Takumi Minamino.

– Jeg er ganske sikker på at fire, fem eller seks timer om dagen, når guttene trener, da kjeder de seg ikke, de blir bare utslitt på en ordentlig måte. Med en slik situasjon ønsker du bare å sove på ettermiddagen. Sånn er det og det er bra.

– Det er spesielt og vi vil forsøke alt, men igjen så er det en pandemi som fortsatt pågår så vi kan ikke bare si «ok, gå ut for en stund» og sånt, gjøre det og det. Vi må forbli i boblen.