Mesterskapsspillerne trolig klare til serieåpningen

Det skal være godt med tid til at spillerne som har representert sine landslag i sommer vil være klare mot Norwich 14. august.

14. jul 2021 kl 14.23Øystein Tronstad

Spillerne er for tiden samlet på treningsleir og trener ifølge Jürgen Klopp intenst, men 10 navn kommer litt senere tilbake til resten av gruppa.

Det skal likevel ikke være noe problem å rekke seriestarten om nøyaktig én måned.

– Guttene fra EM og de fra Copa (América) har rundt tre uker. Det er det vi kan gi dem og det vil vi gjøre, sier Jürgen Klopp.

– Etter det vil de ha en kort preseason, men de har ikke hatt en lang pause så det er helt ok. Derfor får de så lang tid som vi kan tillate. Vi har presset maks ut for dem så de kan ha en ordentlig pause, som de trenger.

Flere tapende finalister

Flere nøkkelspillere deltok for sine landslag. Både Jordan Henderson for England, og trioen Roberto Firmino, Alisson og Fabinho for Brasil, var alle med på å tape en stor finale i en turnering på kontinentet. 

I tillegg er det sentrale brikker som Mohamed Salah og Sadio Mané som har spilt stort sett uten avbrekk i tre år nå. Sistnevnte scoret for Senegal både mot Zambia og mot Kapp Verde i juni.

– Mo hadde syv uker, Sadio spilte for Senegal så jeg tror han hadde rundt fem uker. Men det er utrolig lenge med tanke på at de er vant til å ha to og en halv uke ferie om sommeren. Det er, som jeg har sagt flere ganger tidligere, ikke nok.

Hovedtreneren poengterer at forrige sesong var tøff, både fysisk men også resultatmessig. Nå handler det om å få hvile, restituere og komme seg tilbake og være klar for å starte på igjen.

– Etter den sesongen vi hadde, var det utrolig å komme gjennom det og bli nummer tre. Nå ser vi virkelig frem til neste sesong, fordi vi har høstet mer erfaring som vi kan benytte oss av.