Rhys vil gå på utlån om han ikke får sjansen i Liverpool

Unggutten trener for å bli bedre og er ikke fremmed for å søke spilletid andre steder.

14. jul 2021 kl 12.48Øystein Tronstad

Det mangler plutselig ikke på midtstoppere på Liverpools treningsleir med Virgil van Dijk, Joël Matip, Joe Gomez, Ben Davies, Nathaniel Phillips, Billy Koumetio og Ibrahima Konaté, i tillegg til 20-årige Rhys Williams.

Trener med de beste i verden

Skadesituasjonen førte til at Williams fikk 19 opptredener for førstelaget forrige sesong. Nå ønsker han å bygge videre på det med denne treningsleiren, med klare målsetninger.

– Å komme ut som den beste versjonen av meg selv. Hvis jeg kan forbedre meg en eller to prosent vil det være massivt for meg over en sesong, fordi jeg jager spillere foran meg. Det er målet mitt, sier talentet som benytter anledninger til å lære av mer erfarne lagkamerater.

– Jeg trener med de beste forsvarsspillerne i verden etter min mening, og Virg som er den beste. All tid jeg får med dem er gevinst.

Jobbet godt

Unggutten har ikke ligget utelukkende på solsenga, men holdt formen i løpet av sommeren.

– Jeg gjorde en god del. Jeg tror at om du snakker med de fysiske trenerne så vil de le av noen av distansene jeg tilbakela, fordi de var ganske lange for å si det sånn. Men nei, jeg gjorde det beste jeg kunne med den tiden jeg hadde til rådighet, og prøvde å komme tilbake i best mulig form.

Etter å ha vært gjennom laktatmåling på mandag ser Williams frem til å begynne å trene med ball igjen.

Utlån kan bli aktuelt

Med så mange alternativ på stopperplass ser det tøft ut med tanke på spilletid på førstelaget denne sesongen.

– For øyeblikket vil jeg bare se hva preseason innebærer. Jeg vil holde hodet lavt og hvis vi drar tilbake og det ikke er en mulighet for meg her denne sesongen, da vil jeg gå og få spilletid et annet sted og komme tilbake neste sesong og utfordre om en plass.