Klopp om sin nye stoppergigant:– Det er utrolig hvor ung han er, men han har allikevel mye erfaring allerede

Ibrahima Konaté er på plass på treningsfeltet, og har møtt Klopp for første gang.

13. jul 2021 kl 21.02Jens Hapnes Rege

Allerede i mai bekreftet Liverpool FC at de hadde aktivert Ibrahima Konatés utkjøpsklausul, og tidligere i juli kom den offisielle bekreftelsen fra klubben om at alt var i orden da han ble avbildet i de rødkleddes nye drakt. 

Det betyr at Jürgen Klopp har fire midtstoppere å velge mellom når 2021/22-sesongen sparkes i gang, og med Virgil van Dijk og Joe Gomez som fortsetter er på vei tilbake fra skade blir det rikelig med muligheter for franskmannen til å vise seg frem. 

I sitt første intervju etter ferien snakket Klopp varmt om nysigneringen. 

Første møte

– Han gleder seg selvfølgelig veldig mye. Jeg fikk med meg at han hadde sin egen draktpresentasjon i Paris! Fantastisk, innleder tyskeren om nyervervelsen. 

Klopp fikk aldri møte den høyreiste stopperen fysisk før kjøpet, slik han ønsker å gjøre før han signerer spillere, men var allikevel klar over at Konaté var hel ved. 

– Jeg visste fra før av at han var en fin fyr. Dette er første gang vi møttes fysisk på grunn av situasjonen - bortsett fra kampene våre mot Leipzig. 

Ung, men erfaren

Selv om den nye stopperkjempen bare er 22 år gammel har han hentet mye erfaring så langt i karrieren. 

– Han er en fin fyr, og han er veldig glad for å være her. Det er utrolig hvor ung han er, men han har allikevel mye erfaring allerede, utdyper Klopp. 

– Han har spilt bra tidligere, og kommer forhåpentligvis til å spille enda bedre i fremtiden. 

Allikevel må franskmannen, i likhet med en rekke tidligere signeringer, tilpasse seg det strenge regimet i Liverpool. 

– Men det er den første sesongoppkjøringen hans med oss, og vi kjenner ikke veldig godt til ham enda, slik det alltid er med nye spillere. Vi må være forsiktige, snakke med ham regelmessig om hvordan han føler seg og slike ting.

– Det er en helt normal prosess, men det er fantastisk å ha ham her, avslutter Klopp om nysigneringen. 

Allerede neste uke kan vi få se Konaté i aksjon i kamp for de røde, når Liverpool møter FC Wacker Innsbruck (tirsdag), VfB Stuttgart (tirsdag) og Mainz 05 (fredag).