LFC har endelig kommet med en skikkelig bekreftelse på at alt er i ordenSe de første bildene av Liverpools nye midtstopper i helrødt

Liverpool FC bekrefter endelig signeringen av den franske 22-åringen. Se de første bildene.

8. jul 2021 kl 09.38Arild Skjæveland

Allerede i mai bekreftet Liverpool FC at de hadde aktivert Ibrahima Konatés utkjøpsklausul, og sikret seg den kraftige midtstopperen fra RB Leipzig.

De røde skal ha betalt 36 millioner pund for å få tak i stopperen, og det eneste vi har ventet på er den offisielle bekreftelsen. Alle har egentlig visst at midtstopperen er Liverpool-spiller fra 1. juli, men den meldingen på Liverpools offisielle nettsider har vi ventet på.

Den har kommet nå – og Konaté er rød!

NUMMER 5: Ibrahima Konaté tar over Gini Wijnaldums gamle nummer.

NUMMER 5: Ibrahima Konaté tar over Gini Wijnaldums gamle nummer.

Stort talent

Helt siden slutten av mars har det vært kjent at Konate står øverst på Liverpools ønskeliste når det gjelder ny midtstopper, og i starten av mai kunne flere journalister meldte om at overgangen nærmet seg.

Konate, som fylte 22 år tidligere i år, ser ut til å ha alle egenskapene som skal til for å passe inn i Klopps spillestil, og han sammenlignes med Virgil van Dijk. Franskmannen beskrives som den beste av en rekke gode stoppere i 20-års-alderen.

Konate er hele 194 centimeter høy og er kjent for å ha stor toppfart og å være god med ballen.

Klopp snakket veldig varmt om ham da han snakket med Liverpoolfc.com i slutten av mai. Han har fulgt utviklingen helt siden han var i Sochaux.

– I Ibrahima har vi signert en spiller som vil bidra med enda mer kvalitet. De fysiske egenskapene er veldig imponerende. Han er rask, sterk og god i lufta, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

Konate har spilt over 90 kamper for RB Leipzig, og selv om han har hatt noen langtidsskader har han fått spille mye i ung alder.

– Jeg er sikker på at vi har signert en spiller som kan spille for oss med en gang, men han er 22 år gammel og har rom for forbedring fordi han har et enormt potensial. Jeg vet at han er ivrig etter å jobbe for å bli en enda bedre fotballspiller, sier Klopp.

– For meg er det veldig spennende, fordi jeg har sett hvor god han allerede er. Jeg ser frem til å jobbe med han når han slutter seg til oss i oppkjøringen, sier Klopp.

Mandag 12. juli vil Konate møte sine lagkamerater når han stiller til pre-season.