Derfor skal Konaté ha valgt Liverpool

RB Leipzig-duoen Dayot Upamecano og Ibrahima Konaté var ønsket av mange klubber, og nå har de valgt henholdsvis Bayern München og Liverpool.

30. mai 2021 kl 11.55Øystein Tronstad

– Det hjelper helt klart å vinne Champions League og Premier League. Og kanskje viktigere for han (Konaté) at man har et rykte for å utvikle spillere, sier Raphael Honigstein til Liverpoolfc.com.

– Siden Klopp ankom er det svært få spillere som kommer til Liverpool uten å forbedre seg. Det er en her og der, men i det store bildet blir spillerne bedre. Jeg tror det er en av grunnene til at han ville dit.

Honigstein er kjent som en av dem som følger tysk fotball tettest. Han bruker Nathaniel Phillips sin sesong som et eksempel på hvordan Jürgen Klopp kan løfte spillere frem.

– Klopp, som selv var midtstopper i spillerkarrieren, har vært dyktig på å få mye ut av forsvarerne sine. Når de er skadefrie så klart. Konaté vil ha sett utviklingen til disse spillerne.

– Jeg tror at han føler seg trygg på at han a) kan spille fast, b) være en viktig spiller for laget og c) at Klopp vil hjelpe han med å bli den beste utgaven av seg selv.

Snakker språket

Han tror at 22-åringen ikke vil ha problemer med å tilpasse seg livet i England. Konaté beskrives som intelligent og moden. Ikke minst er det en stor fordel at han alt snakker engelsk.

– Det er naturlig alltid noe tilvenning som må til når du kommer til Premier League. Liverpool spiller en lignende stil som Leipzig på mange måter, med høy linje og press, men det er selvsagt forskjellig.

I likhet med andre eksperter fremhever Honigstein den potensielle oppsiden i Konaté.

– Han er en toppspiller. Det er sant at midtstoppere ofte modner litt senere enn angripere, og jeg tenker at van Dijk er et godt eksempel på akkurat det. Sånn sett er taket fortsatt veldig høyt for han.