Beviset på at Konate får draktnummer 5?

Video viser at Ibrahima Konate har hatt en privat draktlansering.

7. jul 2021 kl 20.51Jens Bessesen

Videoer og bilder på sosiale medier tyder på at Liverpools nye midtstopper Ibrahima Konate får draktnummer 5 kommende sesong. 

I det som ser ut til å være en seremoni med venner og bekjente, holder Konate frem en Liverpool-drakt med hans navn og draktnummer 5 bakpå. I videoen ser vi at det feires med både bluss og røyk i forskjellige farger. 

Tar over etter Gini

Blir det draktnummer 5 på Konate, tar han over etter Gini Wijnaldum, som nå er PSG-spiller. Før Wijnaldum var det Daniel Agger som hadde draktnummeret. 

Det har også vært en spiss som har hatt draktnummer 5 i Liverpool. Milan Baros spilte med det nummeret. Steve Staunton og Mark Wright har også hatt draktnummer 5 i Premier League-æraen. 

Før den tid er Ron Yeats og Ronnie Whelan kanskje de mest kjente 5-erne i Liverpool. 

Kommer på mandag? 

Nylig ble det klart at Konate, som er kjøpt fra RB Leipzig for 36 millioner pund, ikke kommer til å spille OL for Frankrike i sommer. Dermed kan vi forvente å se franskmannen på plass på treningsfeltet når Liverpools sesongoppkjøring starter på mandag 12. juli. 

Konate representerte Frankrike i U21-EM i sommer, men laget hans ble utslått allerede i første kamp, kvartfinalen mot Nederland den 31. mai, og dermed vil midtstopperen hatt seks uker ferie før han innfinner seg på treningsanlegget i Kirkby.