Liverpool nekter å slippe Mohamed Salah til OL

Liverpool kommer ikke til å godkjenne Egypts forespørsel om å ta med seg Mohamed Salah til Tokyo-OL i sommer.

23. jun 2021 kl 13.29Jens Bessesen

Paul Joyce i The Times kommer onsdag med nyheten vi har ventet en stund på, og det er som forventet. Liverpool sier nei til Egypts forespørsel om å ta med seg Mohamed Salah til sommer-OL i Egypt. 

Fotballturneringen i OL er utgangspunktet kun for U23-landslag, men lagene som deltar i lekene kan ta med seg tre spillere som er over 23 år. Egypt har lenge vært klare på at de vil ha med seg sin store stjerne. 

Flere grunner til bekymring

Men OL kommer ubeleilig med tanke på Premier League-sesongen. Lekene i Tokyo er ferdige 7. august - bare en uke før Liverpool Premier League-åpner borte mot Norwich. Det vil medføre at spillere som deltar i OL etter all sannsynlighet vil miste sesongstarten.

I tillegg herjer fremdeles koronaviruset i Japan, noe som også bekymrer Liverpool.

Fotballpresident i Egypt, Ahmed Megahed, har bekreftet at Liverpool har sagt nei til forespørselen. Bakgrunnen er de nevnte årsakene, i tillegg til at Salah vil miste noen uker av sesongen på grunn av Afrikamesterskapet i januar og februar.

– Vi har snakket med Salah igjen, og han fortalte oss at han vil gjøre et nytt forsøk hos klubbens tekniske apparat for å løse situasjonen, og at han skal finne en løsning, har Megahed sagt ifølge The Times.

Konate og Minamino?

Også nysigneringen Ibrahima Konate er aktuell for OL som del av Frankrikes U23-tropp. Ifølge Joyce er det imidlertid lite sannsynlig at 22-åringen blir med i mesterskapet.

Takumi Minamino har også blitt nevnt som en mulig deltaker i turneringen for vertsnasjonen Japan.