James Pearce: Liverpool har ikke signert stortalentet fra Ghana

Det har vært mye frem og tilbake, men nå slår journalist James Pearce fast at Liverpool ikke har kjøpt Abdul Fatawu Issahaku.

23. jun 2021 kl 12.09Jens Bessesen

I mai ble det rapportert at Liverpool hadde sikret seg den 17 år gamle ghaneseren Abdul Fatawu Issahaku, og betalt 1,5 millioner pund for stjerneskuddet. Det var den afrikanske journalisten Saddick Adamssom var første ute med å melde om det. De ble videre hevdet at han hadde skrevet under for fem år, og ville bli lånt ut til Sporting i Portugal for å senere kunne få arbeidstillatelse.

Siden har ryktene blitt avfeid av Liverpool Echo-journalist Ian Doyle, før de igjen har fått fart på seg etter at flere medier igjen hevdet at Issahaku var klar for Liverpool. 

Pearce: Issahaku er Sporting-spiller

Nå kommer det nye rapporter om at det er Liverpool som har sikret seg ham. President og styreformann Hon Haruna Iddrisu i Steadfast FC, går ut og sier at han har solgt spilleren til de helrøde fra Anfield.

– Da jeg startet med forhandlinger for Abdul Issahaku Fatawus salg utenlands, startet forhandlingene på mer enn én million euro, og det betyr at dersom vi får sponsorer, kan vi gjøre det bedre, sa presidenten til Football Ghana. Sitatene er gjengitt av The Mirror

De mediene er imidlertid ikke de vi sjekker først når vi forsøker å oppklare rykter og nyheter om Liverpool. Da stoler vi mer på James Pearce i The Athletic. 

Han skriver onsdag at Liverpool ikke har signert Issahaku, slik flere har meldt de siste ukene. I stedet har 17-åringen sluttet seg til Sporting på en permanent avtale. 

Pearce slår dessuten fast at Liverpool ikke lenger kan hente spillere under 18 år fra utlandet.

Nye regler

Liverpool.no omtalte i januar flere nye reglersom trådte i kraft i fotballen etter Brexit.

Det blir blant annet forbudt å hente U18-spillere fra utlandet, og det blir vanskeligere å hente talenter under 21 år – det blir det i tillegg en makskvote på tre per sesong.

Nå skal spillere fra EU behandles på samme måte som spillere fra resten av verden, og for at de skal få arbeidstillatelse må en rekke krav oppfylles. Det være seg nivået til selgende klubb, antall landskamper, kamper i europeiske turneringer, lønn og så videre.