Har blitt linket til afrikansk stortalent – men Liverpool skal ikke være interessert

Abdul Fatawu Issahaku skal ikke være aktuell for Liverpool, slik noen journalister har meldt i helgen.

31. mai 2021 kl 13.13Jens Bessesen

Søndag kveld skrev den afrikanske journalisten Saddick Adams på Twitter at Liverpool har sikret seg den 17 år gamle ghaneseren Fatawu Abdul Issahaku på en femårskontrakt. Adams skrev at overgangssummen er på 1,5 millioner pund for spilleren som var nære ved å signere for Bayer Leverkusen uken før.

Journalist James Nalton, som følger afrikansk fotball, fulgte mandag opp med opplysninger om at stortalentet ville bli lånt ut til Sporting i Portugal frem til han fyller 18 år i mars. Da ville han trolig kunne søkt om en arbeidstillatelse i England.

Stemmer ikke, ifølge Echo-journalist

Men det er noe som skurrer, for da Storbritannia meldte seg ut av EU ved nyttår, medførte det nye regler som gjør at engelske klubber ikke har anledning til å kjøpe spillere under 18 år fra utlandet.

Det er blant annet med bakgrunn i dette at journalist i Liverpool Echo, Ian Doyle, skriver at ryktene ikke har rot i virkeligheten.

Doyle sine kilder i Liverpool FC hevder at klubben ikke er på jakt etter Issahaku for øyeblikket, men at det er klubber som Sporting og Villarreal som nå leder an kampen om stortalentet, som allerede har debutert på Ghana sitt A-landslag.

Nye regler

Liverpool.no omtalte i januar flere nye regler som trådte i kraft i fotballen etter Brexit.

Det blir blant annet forbudt å hente U18-spillere fra utlandet, og det blir vanskeligere å hente talenter under 21 år – det blir det i tillegg en makskvote på tre per sesong.

Nå skal spillere fra EU behandles på samme måte som spillere fra resten av verden, og for at de skal få arbeidstillatelse må en rekke krav oppfylles. Det være seg nivået til selgende klubb, antall landskamper, kamper i europeiske turneringer, lønn og så videre.