– Klubben må også forklare grunnene til at jeg er borte

Gini Wijnaldum sier fansen vil få høre grunnen til at det ikke ble ny kontrakt.

31. mai 2021 kl 10.37Jens Bessesen

– Grunnene til at jeg dro skal komme ut, men klubben må også forklare grunnene til at jeg er borte, sier Gini Wijnaldum. 

30-åringen, som spilte sin siste kamp for Liverpool forrige helg, har i et intervju kommet med noen nye uttalelser knyttet til avgangen i klubben. I intervjuet med ESPN, gjengitt av Sunday World, sier Wijnaldum at forklaringen snart vil komme. 

– Jeg er fremdeles opptatt med å si farvel med Liverpool. Jeg er full av følelser fordi jeg fikk en avskjed som ikke mange hadde fått før meg, sier han. 

I kontakt med Barcelona

Midtbanespilleren bekreftet også det mange visste - at agenten er i samtaler med Barcelona om en kontrakt. Men situasjonen er usikker fordi ingen vet om manager Ronald Koeman får fornyet tillit hos den nye klubbpresidenten Joan Laporta. 

– Jeg har fått med meg det som skjer mellom Barcelona og Koeman, sier Wijnaldum. 

– Det er vanskelig å bedømme, for jeg sitter ikke rundt bordet. Men det er synd at det må skje på denne måten. Jeg skulle ønske klubber og trenere kunne løst det annerledes. Ikke nødvendigvis i denne saken, men på generelt grunnlag, sier han. 

Hvis det blir overgang til Barcelona, får han etter all sannsynlighet følge av sine Premier League-kolleger fra Manchester City, Eric Garcia og Sergio Agüero. Duoen er ventet å bli bekreftet klare for storklubben snart. 

Klar for EM

Før den tid skal Wijnaldum lede Nederland ut i sommerens EM. Han er kaptein i Virgil van Dijks skadefravær. Kontrakten med Liverpool går ut siste dag i juni. 

Totalt spilte han 237 kamper i løpet av fem sesonger for de røde.