Dette bør du vite om du akter å kjøpe kampbilletter direkte fra Liverpool FC

I midten av juli selger Liverpool FC kampbillettene til sine hjemmekamper i Premier League frem til nyttår.

Med medlemskap i Liverpool FC får du også muligheten til å kjøpe kampbilletter direkte fra Anfield-klubben. Men etterspørselen etter billetter er stor, og nåløyet er trangt, og derfor er det en fordel å sette seg inn i kjøpsprosessen på forhånd. 

Det kan du gjøre på Liverpoolfc.com, men vi i supporterklubben ønsker også å gi deg noen tips som kan hjelpe deg på veien.

Ved salg at Premier League-billetter for sesongen 2021/22 har Liverpool FC gjort det klart at de vil gå tilbake til kjøpshistorikken for medlemmer fra 2018/19-sesongen når de skal fordele billettene. Grunnen til dette er at 2018/19 var den siste hele sesongen med fans på tribunene. I 2019/20-sesongen var det supportere som mistet matchkreditt eller ikke fikk sjansen til å kjøpe billetter til de siste fire hjemmekampene. Derfor konkluderte klubben med at det var mest rettferdig for alle å gå tilbake til 2018/19 når billettene for 2021/22 skal fordeles. Klubben vil fortsette å bruke 2018/19-sesongen som grunnlag også når kampbillettene for 2022/23 skal selges neste sommer.

13 kamper i 2018/19 garanterer deg billett til hjemmekamper i Premier League

For å være garantert en billett til hjemmekamper i ligaen i 2021/22-sesongen må du ha medlemskap og ha minst 13 hjemmekamper i Premier League fra 2018/19-sesongen registrert på din kjøpshistorikk. Du må også ha gjennomført Fan Update-prosessen.

Nytt av året er det at supporterne må forhåndsregistrere seg dersom de akter å kjøpe billetter på medlemssalget i juli og november. Denne informasjonen akter Liverpool FC å benytte seg av når de skal planlegge salget. 

NFC-teknologi

Som medlem i 2021/22 må du også laste ned ditt NFC-pass for sesongen. Dette må gjøres bare en gang, men før sesongen starter. Anfield Stadium vil nemlig benytte NFC (Near Field Communication) teknologi for å gi supporterne tilgang til stadion, og billettene vil være digitale og blir sendt rett til din mobiltelefon. Sesongkort og medlemskort vil ikke lenger være gyldige, og disse blir deaktivert.

INNGANGSBILLETTEN: Heretter skal du bruke mobiltelefonen for komme inn portene på Anfield.

INNGANGSBILLETTEN: Heretter skal du bruke mobiltelefonen for komme inn portene på Anfield.

Sesongkortholdere og medlemmer som ikke har en smarttelefon, og dermed ikke kan laste ned sitt NFC-pass, vil motta et adgangskort med bilde av vedkommende som har kjøpt billetten på. Det vil også bli foretatt ID-sjekk, så alle bør ha ID med seg på hver kamp.

Trekning om de resterende billettene

For supportere som ikke har 13 kamper fra 2018/19-sesongen på sin kjøpshistorikk vil det ikke lenger være ordinært billettsalg. Isteden vil disse bli med i en trekning om de resterende kampbillettene. Liverpool FC har over tid konkludert med at dette er den mest rettferdige måten å fordele de resterende billettene på. Men det såkalte Additional Members' Sale rett før hver enkelt kamp vil fortsatt være et ordinært billettsalg etter førstemann-til-mølla-prinsippet.

På grunn av koronapandemien er det enkelte fans som ikke ønsker eller ikke kan gå på kamper kommende sesong. Derfor har Liverpool FC bestemt at billettkjøp fra kamper i 2021/22 ikke skal brukes som kvalifiseringskritiere for billettsalget i 2022/23 eller andre fremtidige sesonger.

Fordi Liverpool fullførte alle sine cupkamper i 2019/20 med publikum på tribunene vil billetthistorikken fra cupene i 2019/20 gjelde som kvalifiseringskritiere for cupkampene i 2021/22. Kjøp av cupbilletter kommende sesong vil bli brukt som kvalifiseringskritiere for ytterligere cupkamper i 2021/22, men disse bilettkjøpene vil ikke bli brukt som kvalifiseringskritiere i fremtidige sesonger.

Med andre ord er det ingen billettkjøp i 2021/22, verken i Premier League eller i cupene, som blir brukt som kvalifiseringskritiere i fremtidige sesonger.

Du kan overdra billetten din til 20 forhåndsvalgte venner

Nytt av sesongen er det at både sesongkortholdere og medlemmer kan bruke de offisielle klubbkanalene til å dele sine billetter med forhåndsbestemte venner og familie i 2021/22-sesongen.

Du kan overdra dine billetter til inntil 20 venner og familie for alle hjemmekamper i Premier League og cupene den kommende sesongen. Denne listen med venner og familie må være registrert hos klubben før 2021/22-sesongen sparkes igang.

Klubben vil bruke NFC-teknologi og digitale billetter til smart-telefoner selv om billetten blir overdratt til en venn eller familiemedlem. 

Både medlemmer og sesongkortholdere kan også benytte seg av klubbens Ticket Exchange-system for Premier League-kamper, og dersom klubben selger billetten vil man få refundert hele billettens verdi. 

Klubben vil evaluere denne venner og familie-ordningen gjennom sesongen som kommer, og det kan dermed bli endringer på dette opplegget igjen foran 2022/23-sesongen.