Allente gir Premier League-rabatt til sine kunder som har V sport

Allente belaster ikke sine kunder med hele prisøkningen til TV 2 såfremt de abonnerer på V sport.

21. jun 2021 kl 23.08Einar Kvande

I mai kom meldingen om at TV 2 nok en gang skrur opp prisene på TV 2 Sport Premium. TV 2 øker sin veiledende pris på TV 2 Sport Premium med 200 kroner, fra 699 til 899 kroner i måneden.

Supporterklubben forsøkte å få TV 2 til å snu

En økning fra 349 til 899 kroner i måneden på fem år, gjorde at Liverpool FC Supporters Club Norway (LFCSCN) tok initiativ til en underskriftskampanje, sammen med Supporterunionen for Britisk Fotball og de andre norske supporterklubbene.

Leder Pål Christian Møller uttalte at det var et enkelt valg å ta initiativ til kampanjen ovenfor de andre klubbene etter de mange tilbakemeldingene fra medlemmene.

- TV2 har krysset en grense, og det er sterkt bekymringsfullt at prisene har økt så ekstremt som de har gjort de siste årene. Fotball skal være for alle, ikke bare dem som har råd til det, mener Møller.

Aktørene leverte for to uker siden over 20.000 underskrifter med krav om at prisen på Premier League skal holdes på dagens nivå, men dette var ikke nok til å få TV 2 til å snu.

Når vi nå har satt sammen et totalprodukt med flere fotballrettigheter, er det først og fremst fordi vi mener det er et godt produkt. En pakke som dekker nesten alle behov for europeisk fotball. For noen blir det dessverre dyrere, for andre blir det faktisk billigere når alt blir samlet på et sted. Så skjønner vi at noen ikke vil ha hele pakken, fordi man kanskje ikke følger de ulike ligaene like tett eller fordi det blir dyrt. Men det er en vurdering vi har gjort utfra hvilken tilbakemelding vi har fått når vi har spurt seerne, men også fordi vi ikke skal gå på økonomiske tap, sa organisasjonsdirektør i TV 2 Sarah C. J. Willand i sin forklaring på hvorfor TV 2 nektet å snu i denne saken.

Har du V sport slipper du billigere unna

Allente har i dag sendt ut en mail til sine kunder der de informerer om ny pris på TV 2 Sport Premium fra 1. august.

Allente opplyser i mailen til sine kunder som abonnerer på V sport at disse vil få en rabattert pris på kr 770 i måneden for TV 2 Sport Premium. 

Med andre ord får disse kundene en prisøkning på kun 71 kroner i måneden, og sparer dermed 129 kroner i måneden i forhold til de TV-titterne som må punge ut for hele prisøkningen.

For kunder som er i bindingstid hos Allente vil ikke ny pris tre i kraft før denne perioden er over. 

Fra sesongen 2022/23 er det NENT-group som tar over Premier League-sendingene. 

Supporterklubbene og Supporterunionen vil også snart gå i dialog med NENT Group, som tar over rettighetene etter neste sesong.