Over 60 000 tilskuere slippes inn på Wembley til EM-finalenEt meget godt tegn med tanke på fulle Premier League-tribuner neste sesong

UEFA melder at over 60 000 tilskuere får være tilstede på Wembley under semifinalene og finalen i EM.

22. jun 2021 kl 16.55Einar Kvande

Den britiske regjeringen har gitt UEFA tillatelse til å slippe inn over 60 000 tilskuere på Wembley under semifinalene og finalen i EM. De britiske myndighetene har nemlig gått med på at 75% av tilskuerkapasiteten på Wembley tas i bruk til disse tre kampene. 

Semifnalene spilles tirsdag 6. og onsdag 7. juli. Finalen spilles søndag 11. juli. Alle som ønsker å overvære disse kampene på Wembley må følge strenge koronaretningslinjer.

– Det er gode nyheter at så mange fans får være tilstede på Wembley under Europamesterskapets tre siste kamper. De siste 18 månedene har vist oss hvor viktige fansen er for fotballen, både på og utenfor banen, sier UEFA-president Aleksander Ceferin til uefa.com.

– Denne turneringen har gitt folk håp om at vi returnerer til en mer normal hverdag. Dette er et steg på den veien. Jeg ønsker å takke statsministeren og den britiske regjeringen for arbeidet de har lagt ned for å få dette i orden for oss. De bidrar til å gjøre avslutningen på EM til en stor suksess på Wembley, legger UEFA-presidenten til.

Negativ koronatest eller fullvaksinert

For å være tilstede på Wembley stilles det krav om en negativ koronatest eller bevis på full vaksinasjon. Det vil si to doser satt minst to uker før den aktuelle kampen.

Det faktum at den britiske regjeringen tillater at UEFA får benytte 75% av tilskuerkapasiteten under EM er også godt nytt for Premier League-klubbene, som nå har grunn til å forvente at de får bruke minst en like stor andel av kapasiteten på sine egne stadioner når Premier League sparkes igang igjen i august.