Mysteriet rundt det ghanesiske stjerneskuddetEr han Liverpool-spiller, eller ikke?

Nå hevdes det igjen at Abdul Fatawu Issahaku er Liverpool-spiller.

19. jun 2021 kl 22.08Arild Skjæveland

I mai ble det rapportert at Liverpool hadde sikret seg den 17 år gamle ghaneseren Abdul Fatawu Issahaku, og betalt 1,5 millioner pund for stjerneskuddet. Det var den afrikanske journalisten Saddick Adams som var første ute med å melde om det. De ble videre hevdet at han hadde skrevet under for fem år, og ville bli lånt ut til Sporting i Portugal for å senere kunne få arbeidstillatelse.

Spilleren, som skal ha vært sentral da Ghana vant det afrikanske U20-mesterskapet tidligere i år, var nær ved å signere for Bayer Leverkusen da Liverpool kom med sitt fremstøt. Han har allerede fått debuten sin for Ghana sitt A-landslag, og fyller ikke 18 år før i mars neste år.

Ian Doyle i Liverpool Echo gikk ut og sa at dette ikke hadde rot i virkeligheten, og at det sto mellom Sporting og Villarreal for spillerens underskrift. Liverpool FC var ikke ute etter ham, hevdet Echo-journalisten.

Nye regler

Liverpool.no omtalte i januar flere nye regler som trådte i kraft i fotballen etter Brexit.

Det blir blant annet forbudt å hente U18-spillere fra utlandet, og det blir vanskeligere å hente talenter under 21 år – det blir det i tillegg en makskvote på tre per sesong.

Nå skal spillere fra EU behandles på samme måte som spillere fra resten av verden, og for at de skal få arbeidstillatelse må en rekke krav oppfylles. Det være seg nivået til selgende klubb, antall landskamper, kamper i europeiske turneringer, lønn og så videre.

Er det likevel i orden?

Etter Doyle sin artikkel i lokalavisen la en det dødt, og tenkte at dette kanskje bare var spekulasjoner og rykter på sosiale media.

Nå kommer det nye rapporter om at det er Liverpool som har sikret seg ham. President og styreformann Hon Haruna Iddrisu i Steadfast FC, går ut og sier at han har solgt spilleren til de helrøde fra Anfield.

– Da jeg startet med forhandlinger for Abdul Issahaku Fatawus salg utenlands, startet forhandlingene på mer enn én million euro, og det betyr at dersom vi får sponsorer, kan vi gjøre det bedre, sier presidenten til Football Ghana. Sitatene er gjengitt av The Mirror

Football Ghana hevder videre at også Leverkusen kom til enighet med Steadfast FC, men at det falt sammen da Liverpool meldte sin interesse.

Nettstedet First Time Finish, som vi ikke kan gå god for men som skryter av å ha blitt sitert av The Times tidligere, hevder at han kommer til å bli Liverpool-spiller på sin 18-årsdag neste år. 

Det er mye frem og tilbake i denne saken. Vi kommer til å følge utviklingen utover sommeren.