Siste sjanse til å få penger for Loris Karius

Vil Liverpool klare å få solgt målvakten denne sommeren?

16. jun 2021 kl 07.57Arild Skjæveland

Det er fem år siden Liverpool kjøpte Loris Karius for 4,7 millioner fra Jürgen Klopps tidligere klubb Mainz 05.

27-åringen har spilt 49 kamper for Liverpool FC, men den siste kom i Kiev da Liverpool tapte Champions League-finalen mot Real Madrid, der tyskeren dessverre ble syndebukk etter to store tabber.

Siden den gang har han blitt lånt ut til Besiktas og Union Berlin. Avtalen med Besiktas var for to sesonger, der det kunne bli en permanent overgang i 2020, men det skjedde ikke. Problemer med utbetaling av lønn surnet forholdet til spilleren, som måtte involvere FIFA. Han forlot den tyrkiske hovedstaden da sesongen ble stoppet av pandemien, og det ble ingen overgang.

Forrige sesong var han lånt ut til Union Berlin i hjemlandet, men klarte ikke å spille seg til fast plass.

Siste sjanse for å få penger igjen

Karius har 12 måneder igjen av kontrakten sin med Liverpool, og Liverpool Echo rapporterer at agenten hans jobber med å finne ham en ny klubb permanent. 

Dersom han ender opp med å bli lånt ut igjen for tredje gang, vil han kunne forlate Liverpool gratis når kontrakten går ut neste sommer.

Lokalavisen skriver videre at karrieren hans i Liverpool er over, selv om han etter planen skal møte opp til pre-season 12. juni. Også i fjor var han med Liverpool i pre-season.

Mandag ble det klart at tredjekeeper Adrian har skrevet under på en ny kontrakt. Caoimhin Kelleher debuterte i forrige uke på det irske landslaget, og skal etter planen bli Liverpools andrekeeper den kommende sesongen.