Karius har grepet sjansen - starter sin tredje strake kamp

Loris Karius har ikke sluppet inn mål i noen av de to Bundesliga-kampene han har startet for Union Berlin.

28. feb 2021 kl 10.46Einar Kvande

Loris Karius har ikke sluppet inn et eneste mål på de 180 minuttene han har spilt med Bundesliga-fotball for Union Berlin etter at den faste førstekeeperen Andreas Luthe måtte melde forfall til kampene mot Schalke og Freiburg av personlige årsaker.

Den utånte Liverpool-keeperen måtte vente helt til 13. februar før han fikk sin første Bundesliga-kamp fra start for Berlin-klubben, og oppgjøret mot Schalke endte målløst. Forrige helg vant så Union Berlin 1-0 over Freiburg på bortebane, med Karius mellom stengene.

Liverpool-keeperen holdt også buret rent da han kom inn for Luthe 21 minutter før slutt i 1-1 kampen mot Borussia Mönchengladbach den 30. januar.

Karius har altså vært involvert i tre Bundesliga-kamper for sin utlånsklubb, i tillegg til at han voktet buret da Union Berlin ble slått ut av cupen av Paderborn i desember, i en kamp hvor Karius slapp inn tre mål og hans lag tapte 3-2.

Etter null baklengs i Luthes fravær de to siste kampene får Karius også fortsette mellom stengene når Union Berlin er vertskap for Hoffenheim i en kamp som har avspark klokken 13.30 i dag.

Union ligger på sjuendeplass, fire plasser og sju poeng foran gjestene, og var før helgens serierunde bare tre poeng bak Borussia Dortmund på den siste europacup-plassen.