Tre spillere kan bli tatt ut til OLLiverpool er lunkne til å la spillere reise til Japan

Det er ikke bare EM og Copa America som spilles i sommer.

14. jun 2021 kl 14.06Arild Skjæveland

Mellom 23. juli og 8. august er det OL i Tokyo. Egypt er kvalifisert, og skal være veldig interessert i å få med landets store stjerne Mohamed Salah.

I motsetning til i EM, Copa America, Afrikamesterskapet og VM, er ikke klubbene forpliktet til å gjøre spillerne sine tilgjengelig. Dersom Liverpool sender noen spillere, vil de risikere å miste de to første ukene av 2021/22-sesongen.

I tillegg til Salah, er også Ibrahima Konate aktuell for Frankrike, og Takumi Minamino kan bli tatt ut av vertsnasjonen Japan.

David Lynch, som skriver for Liverpool.no, melder på Twitter at Liverpool er lite lystne på å la noen av spillerne sine delta i mesterskapet i Tokyo. Situasjonen med koronaviruset i Japan skal være en av grunnene til at klubben er skeptisk, skriver han.

Har hatt spillere i OL før

I OL 2016 var det kun én Liverpool-spiller representert. Det var Tiago Ilori for Portugal. Han ble solgt til Reading året etter, og har senere returnert til hjemlandet for Sporting. Forrige sesong var han på lån i franske Lorient.

I 2012 var både Luis Suarez, Sebastian Coates og Craig Bellamy med i turneringen, som ble spilt i London.

Thisisanfield.com påpeker at Mohamed Salah ikke har hatt fri en eneste sommer siden 2017 på grunn av landslagsfotball. Dersom han nektes å delta i OL, får han en full sommer til å lade batteriene for første gang siden han kom til Liverpool.