– Han er veldig god, men jeg vet ikke om han er god nok til å erstatte Wijnaldum

Vi har tatt en prat med Bundesliga-ekspert Eivind B. Sundet om Liverpool-linkede Florian Neuhaus.

Før helgen rapporterte den tyske journalisten Florian Plettenberg at Liverpool hadde vært i kontakt med Borussia Mönchengladbach og deres 24 år gamle midtbanespiller Florian Neuhaus. Plettenberg skrev at han hadde fått bekreftet at det var en spiller Jürgen Klopp ønsket seg.

Lokale journalister på Merseyside fulgte opp med å bekrefte at det er en spiller Liverpool har fulgt denne sesongen, men Echo er ikke like sikker på at de røde kommer til å prøve seg på ham denne sommeren, men muligens neste sommer.

Neuhaus skal tidligere ha hatt en utkjøpsklausul på 40 millioner euro, men den har nå gått ut, så en må komme til enighet med Gladbach dersom det skal bli en overgang. Den 183 centimeter høye midtbanespilleren har Christian Nerlinger som agent. Det skal være en mann Klopp kjenner godt.

Elegant spiller

Vi har tatt en prat med Bundesliga-ekspert Eivind B. Sundet, som kommenterer tysk fotball for NENT. Han er begeistret for Neuhaus.

– Det er en midtbaneelegant. Han løper mye, og er en høyreist type som flyter rundt på gresset. Jeg liker ham godt, og synes han er veldig god. Han har hatt en litt lenger vei til toppen enn andre toppspillere. Han var i 1860 München da de hadde krisesesongen og rykket ned til 3. Liga, sier Sundet.

Det var da Liverpools tidligere daglige leder Ian Ayre hadde kommet inn i en rolle som daglig leder, i en jobb han kun satt i fra februar til mai i 2017.

LANDSLAGSSPILLER: Florian Neuhaus er med i den tyske EM-troppen.

LANDSLAGSSPILLER: Florian Neuhaus er med i den tyske EM-troppen.

– Neuhaus gikk da til Gladbach, og ble lånt ut til Fortuna Dusseldorf der han var med på opprykket, og var veldig god. Nå har han kommet tilbake og etablert seg i Gladbach, og de to siste sesongene har han tatt store steg, sier Sundet.

– Om det skulle være noe negativt med ham, så er det at han er litt tynn og hengslete, og kanskje mangler litt på fysikken.

– Han er en klassisk indreløpertype, og kan være litt playmaker. Han har stor radius og dekker mye rom. Han er god i presset.

Minner om Goretzka

Neuhaus er fra München, og det blir meldt at både han og hans far holder med Bayern München. Han har flere ganger blitt linket til Bayern, men er ikke fremmed fra å flytte utenlands ifølge tyske aviser.

I Bayern har de allerede en spiller som kan minne om Neuhaus.

– Han minner om Leon Goretzka, men har ikke det helt samme trykket i spillet sitt. En kan si han minner om slik Goretzka var for to-tre år siden.

Når Tyskland er i aksjon mot Frankrike på tirsdag, tror Sundet at det er lite sannsynlig vi får se Neuhaus spille.

– Jeg tror nok ikke han er inne på laget. Han er litt annerledes fra de andre spillerne, men den midtbanen er så god, med Joshua Kimmich, Goretzka, Ilkay Gundogan og Toni Kroos. Kanskje han vil få litt spilletid om landslagssjef Joachim Löw ønsker et annet kampbilde og trenger mer løpskraft, sier han.

God, men god nok?

Når du blir lansert som erstatter for en av Klopps mest betrodde spillere i Gini Wijnaldum, blir det store forventninger. Sundet er fan av Neuhaus, men er usikker på om han er helt klar for å fylle en slik rolle.

– I Liverpool vil han bli en «squadplayer», for det er et visst nivå opp fra Gladbach til Liverpool. Om han er et godt kjøp kommer veldig an på prisen, men jeg tror han vil passe veldig godt inn. Han har allerede spilt under Marco Rose, i en lignende type fotball. Han kan raskt tilpasse seg Klopp sin måte å spille på, og Rose og Klopp kjenner hverandre så godt at Klopp vil vite hva han får.

– Det er litt rart om Rose ikke tar ham med seg til Borussia Dortmund når han bytter jobb, men det kan være fordi han har sagt at han ikke skal ta med seg noen når han bytter klubb, etter at han ble upopulær for å signere for Dortmund midt i sesongen.

– Jeg er ikke helt sikker på om han er god nok til å erstatte Wijnaldum. Han er god og potensialet er der, men forskjellen er stor fra Gladbach til Liverpool. Det er en arbeidssom midtbanespiller med et bra pasningsreportoar. Potensialet er der.