Gjenåpningen av England kan bli utsatt i fire uker

Etter planen skulle England åpne helt opp igjen 21. juni.

14. jun 2021 kl 09.40Arild Skjæveland

Mandag 21. juni var datoen da engelskmennene etter planen skulle ha «freedom day», når koronapandemien var over og landet var tilbake til normalen uten restriksjoner.

Nå ser det ut til at de må vente i fire uker til, og at mandag 21. juni er for tidlig. The Guardian rapporterer at regjeringen har blitt fortalt at en fire ukers utsettelse vil kunne forhindre tusenvis av sykehusinnleggelser. 

Guardian skriver videre at det ventes at statsminister Boris Johnson i dag vil fortelle at det blir utsettelse på to til fire uker, på grunn av de økte smittetallene i landet med den indiske mutanten som nå kalles «Delta».

Disse nyhetene gjør at det er lite sannsynlig at det blir flere tilskuere på Wembley under sommerens EM. Det var 18 497 tilskuere på plass da England slo Kroatia 1-0 på søndag. Når Premier League-sesongen starter 14. august, håper en at landet er helt gjenåpnet slik at tribunene igjen kan bli helt fulle.